Ennakko Edustus

Lauantaina klo 17.00 Raatissa starttaa todellinen herkkupala, Ykkösen huippukamppailu, jossa Laivastonsiniset kohtaavat FF Jaron.

AC Oulun kauden aloitus on ollut historiallinen. Viisi pelattua ottelua ja viisi voittoa, tarkoittavat sitä, että Laivastonsiniset ovat sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Viime viikonlopun kamppailussa sarjan ennakkosuosikki KPV kaatui Kokkolassa 0-1 Miika Koskelan puskumaalilla.

Lauantai-iltapäivän vastustaja Jaro on aloittanut kautensa myös vahvasti. Neljästä ottelusta on kasassa kolme voittoa, joissa häviävinä osapuolina ovat olleet Gnistan, MP sekä viime kierroksella MYPA. Jaron ainut häviö tuli Tammisaaressa, kun EIF kaatoi pietarsaarelaiset suurinumeroisesti 5-1.

Vuosien saatossa AC Oulu ja FF Jaro ovat kohdanneet toisensa 12 kertaa. Viisi kertaa oululaiset ovat voittaneet, kolme kertaa tasan ja neljä kertaa pietasaarelaiset ovat olleet vahvempia. Talvella joukkueet kohtasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa Pietarsaaressa. Tuolloin Laivastonsiniset ryöstivät kolme pistettä lukemin 2-3.

AC Oulun riveistä lauantaina kannattaa seurata nuoren topparin Miika Koskelan otteita, kokeneen Rafinhan vierellä. Daniel Rantanen Laivastonsinisten keskikentällä on ollut tärkeässä roolissa. Hyökkääjä Niklas Jokelainen on raatanut isoja minuutteja tehden hurjasti töitä molempiin suuntiin. Vasenjalkainen Jokelainen on ollut monta kertaa todella lähellä maalintekoa, joten häntäkin kannattaa seurata todella tarkasti.

Jaron riveistä kannattaa ottaa seurantaan hyökkäyspään tutkapari Severi Kähkönen ja Anthony Olusanya, jotka ratkaisivat edellisellä kierroksella voiton MYPA:sta.

Kommentit

Tietenkin pitää olla tyytyväinen pisteisiin, pelillisesti meillä on paljon kehitettävää joka osa-alueella. Nyt on kuitenkin tärkeä asia mitä teemme seuraavaksi ja seuraavissa tapahtumissa, pelin pitää edelleen kehittyä jotta pysymme kärkisijoilla. Mietitään historiaa sitten kauden jälkeen. Jaro on yksi tämän sarjan taitavimmista joukkueista joka saanut siirtoajan auettua vielä pari kovan luokan vahvistusta joukkueeseen, eli ihan divarin huippuottelu tulossa. Meidän pelaava kokoonpano ratkeaa viimeistelytreenien jälkeen perjantaina, kun kaikkien pelikunto selviää. Treeneissä viikon aikana paljon hyvää, tärkeintä on että keskittyminen pysyy oikeissa asioissa ja siihen olemme kiinnittäneet huomiota, kertoo AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.

 

Tietenkin joka peli halutaan aina voittaa, joten tämä on se vähimmäisvaatimus. Mielestäni joukkue on ollut vastustajaa parempi joka pelissä, joten pelit ovat tuloksellisesti päättyneet niin kuin on pitänytkin käydä. Jaro on hyvää jalkapalloa pelaava joukkue. Uskon, että tähän mennessä kovin vastustaja saadaan Raattiin. Hyvä haaste meille. Kohtalaisen tyytyväinen olen ollut omiin otteisiin. Mielestäni oma peli on kehittynyt koko ajan alkukauden edetessä, mutta vielä on paljon parannettavaa varsinkin pelinavausvaiheessa. Puolustussuuntaan koko joukkueen tekemä työmäärä on valtava, eivätkä vastustajat ole saaneet alkukauden aikana edes montaa laukausta maalia kohti, analysoi maalivahti Juhani Pennanen.

Kokoonpanotilanne

Perjantaina aamupäivällä tiedossa ei ole varmoja poissaolijoita.