Ennakko Edustus

Voittojen tielle keskiviikkoiltana palannut AC Oulu kohtaa seuraavassa ottelussaan FC KooTeePeen. Kauden toinen kohtaaminen seurojen välillä käynnistuu maanantai-iltana Kotkan Arto Tolsa Areenalla kello 18:30.

AC Oulu otti kesäkuun ensimmäisen voittonsa keskiviikkoiltana, kun FC Viikingit kaatui Vuosaaressa pelatussa ottelussa lukemin 0-2. Joonas Sohlon ja Matias Ojalan maaleilla tullut herkullinen voitto antoi roimasti lisää itseluottamusta ja uskoa koko oululaisjoukkueelle. Myös maalivahti David Monsalve oli onnellinen mies ottelun jälkeen, olihan kyseessä kanadalaismaalivahdin ensimmäinen voitto AC Oulun paidassa. Kymmenen ottelun jälkeen AC Oulun sarakkeessa on neljä voittoa, neljä tasapeliä ja 16 pistettä. Molemmat tappiot ovat tulleet otteluissa FC Hakaa vastaan.

Sarjan toisen sijan yhdessä FC Hakan kanssa jakava FC KooTeePee on pelannut yhden ottelun AC Oulua enemmän ja kerännyt yhteensä 19 pistettä. Kesäkuussa FC KooTeePee on pelannut viisi ottelua, joissa se on onnistunut maalinteossa viisi kertaa. Kolmessa ottelussa FC KooTeePee on jäänyt kokonaan ilman maaleja. Oulun Palloseuraa vastaan entisen hyökkääjän Sami Ristilän valmentama joukkue teki neljä osumaa, joten myös tulivoimaa kotkalaisjoukkueesta löytyy.

Toukokuussa joukkueet pelasivat Raatin stadionilla tasapelin lukemin 3-3. Kaiken kaikkiaan seurat ovat kohdanneet yhteensä kymmenen kertaa. AC Oulu on voittanut viisi ottelua, FC KooTeePee puolestaan kolme, ja kaksi kertaa on päädytty tasatulokseen. Edelliset viisi kohtaamista ovat sujuneet vahvasti AC Oulun merkeissä: saldona kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiedostaa kuitenkin FC KooTeePeen vaarallisuuden.

– Kotka on pelannut erittäin hyvää kautta vastoin toimittajien ennakoita. He ovat tehneet kohtuullisen paljon muutoksia viime kauteen ja minun mielestä he ovat hankkineet heille sopivia pelaajia, joten minulle heidän vahvat otteet eivät ole yllätys. Meillä on hyvä voitto alla muutaman tuskaisen ottelun jälkeen, joten saman ilmeen ja innon on säilyttävä. Varmaa ja fiksua puolustamista sekä jollotusta hyökäykseen, niin uskon meidän olevan vahvoilla, Ojanen kertoo.

Seuraa heitä, FC KooTeePee:
#16 Samuli Kaivonurmi – Kolme maalia tällä kaudella viimeistellyt hyökkääjä.
#20 Valeri Minkenen – Keskikentän moottori pelasi AC Oulussa kymmenen Veikkausliigaottelua kaudella 2007.

AC Oulun puolustuslinjaan tulee yksi iso muutos, kun lainapelaajana alkukauden erittäin vahvasti esiintynyt Dani Hatakka palasi keskiviikon ottelun jälkeen FC Hongan riveihin. Pelikiellossa keskiviikon ottelussa ollut Daniel Owusu puolestaan palaa oululaisryhmän kokoonpanoon. Pitkäaikaistoipilaat Lassi Nurmos, Joni Mäkelä ja Sami Hyvärinen ovat edelleen sivussa. Myös Arttu Hinkula jäänee kotiin hoitamaan pieniä vaivojaan. AC Oulu matkustaa tuttuun tyylinsä peliä edeltävänä päivänä Lahteen, josta matka jatkuu ottelupäivänä kohti Kotkaa ja Arto Tolsa Areenaa.

FC KooTeePee – AC Oulu
1.7. klo 18:30
Arto Tolsa Areenalla

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko