Ennakko Edustus

FC Haka isännöi AC Oulua huomenna maanantaina pelattavassa Ykkösen ottelussa. Legendaarisella Tehtaan Kentällä käytävä ottelu vihelletään käyntiin kello 18:30.

Suomen menestyneimpiin jalkapalloseuroihin lukeutuva Haka lähti kuluvaan kauteen suurin odotuksin – piippujen juurilla vain nousua Veikkausliigaan voidaan pitää tyydyttävänä suorituksena. Juho Rantalan luotsaama joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta neljä ja se on kerännyt 30 pistettä, kun otteluita on takana 18 kappaletta. Täysin odotusten mukaisesti kausi ei siis ole Valkeakoskella kulkenut. Kuntokäyrä näyttää kuitenkin vahvasti ylöspäin, sillä Haka purjehtii tällä hetkellä yhdeksän tappiottoman ottelun putkessa.

AC Oulun käyrä osoittaa niin ikään ylöspäin. Laivastonsiniset ovat pelanneet viisi tappiotonta ottelua putkeen. Sarjapisteitä Rauno Ojasen suojateilla on 24, joten huomisessa ottelussa oululaisilla on hyvä tilaisuus kuroa eroa umpeen kohti sarjan tiiveintä kärkeä.

Haka ja AC Oulu ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kaksi kertaa – molemmat ottelut ovat päättyneet maalittomina, mutta siitäkin huolimatta vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt.

– Haka operoi sarjan suurimmalla pelaajabudjetilla, joten laatua ja leveyttä heidän ringistä löytyy. Olemme kohdanneet kaksi kertaa tällä kaudella ja molemmat väännöt ovat olleet tasaisia – Valkeakoskella pelatussa ensimmäisessä ottelussa me olimme hieman niskan päällä ja vastaavasti Raatissa Haka sai luotua tukun enemmän tilanteita. Molemmat joukkueet ovat puolustaneet ja pärjänneet hyvin viime aikoina, joten tasaiset lähtökohdat otteluun ovat tälläkin kertaa olemassa. Meidän täytyy kuitenkin parantaa edellisestä Jazz-ottelusta huomattavasti, jotta täysi pistepotti on mahdollista, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

AC Oulun pelaajatilanne näyttää hyvältä. Valkeakoskelta sivussa ovat siviilikiireiden vuoksi Patrice Ollo ja OLS:n peliin valmistautuva Pekka Welling. Matias Ojala ja Aapo Heikkilä ovat palanneet harjoitusvahvuuteen, mutta vielä huomenna kaksikkoa ei nähdä kokoonpanossa. Molempien paluu kentille  on kuitenkin lähellä.

Ottelu näytetään suorana lähetyksenä SportTV.fi-palvelussa hintaan 8 euroa>>

FC Haka – AC Oulu
maanantaina 11.8. kello 18:30
Tehtaan Kenttä, Valkeakoski