Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa FF Jaron vieraaksi Pietarsaaren keskuskentälle Ykkösen kärkiotteluun. Perjantaina klo 18.30 alkava ottelu näytetään suorana ravintola Wingerissä.

AC Oulu ja FF Jaro ovat viihtyneet läpi sarjakauden kärkikolmikossa. AC Oulun tavaramerkkinä on ollut tiivis puolustuspelaaminen ja pienet ”ongelmat” ovat liittyneet maalintekoon. Laivastonsinisten maalisuhde on 23 tehtyä ja 9 päästettyä maalia. Pietarsaarelaisten kausi on ollut puolestaan maalijuhlaa – punaiset ovat tehneet peräti 38 maalia, mutta omissa on puolestaan soinut 20 kertaa. Sarjaa edelleen johtava AC Oulu on kerännyt 34 pistettä. FF Jaro ja KTP kärkkyvät kolmen pisteen päässä, mutta KTP on pelannut kaksikkoon verrattuna yhden ottelun vähemmän.

Seurojen yhteinen historia pitää sisällään 23 virallista kohtaamista. AC Oulu on voittanut otteluista 13 ja Jaro seitsemän. Ykkösen otteluissa on ollut tasaisempaa, sillä AC Oulu on voittanut 13 kohtaamisesta kuusi ja Jaro neljä. Kuluvan kauden ensimmäinen ottelu Raatissa päättyi AC Oulun niukkaan 2-1-voittoon.

Edellisellä kierroksella FF Jaro joutui pettymään, sillä 1-1-tasapeli ei varmasti ollut se, mitä joukkue lähti MYPA:n vieraana tavoittelemaan. Myös AC Oulu joutui sunnuntain kierroksella kokemaan kovia, sillä KPV aiheutti Jyrki Aholan suojateille kauden ensimmäinen tappion 2-1-lukemin.

Molempien joukkueiden runko koostuu paikallisista pelaajista – myös tästä syystä molempien joukkueiden edesottamuksia on ollut paikallistasolla ilo seurata. Perjantaina Pietarsaaren keskuskenttä täyttynee kotiyleisön lisäksi myös runsaslukuisesta oululaisyleisöstä – tärkeästä ottelusta ei panoksia ja tunnetta puutu.

Kommentit

– Harjoitusviikko on sujunut suunnitelmien mukaan. On pyritty palautumaan paitsi fyysisesti, myös henkisesti sunnuntain pelistä. Olemme kertailleet meidän pelitavan kulmakiviä. Jaro lähtee matsiin kotikenttäedun turvin suosikkina, mutta se sopii meille. Meidän tulee pystyä pelaamaan omilla vahvuuksilla ja sitä kautta napata kolme pistettä, Ahola toteaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltoa vielä tässä ottelussa kärsivä Loorents Hertsi sekä pienistä vaivoista kärsivät Daniel Rantanen ja Sami Karjalainen. Koko kolmikon pitäisi olla käytettävissä ensi viikolla.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko