Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa tulevana perjantaina Raatin kesäillassa Tammisaarelaisen EIF:in. Sääennusteet lupailevat helteistä päivää, joten yleisö päässee nauttimaan tappiottoman kotijoukkueen esityksistä huippukelissä.

Sarjakärjessä oleva AC Oulu palasi voittojen tielle viime lauantaina Porissa kahden tasapelin jälkeen. Musan Salama kaatui 1-3 -tuloksella vaikka kotijoukkue ehti mennä pelissä heti alkuminuuteilla maalin johtoon. AC Oulusta maalinteossa onnistuivat Niklas Jokelainen ja Aapo Heikkilä. Kolmas osuma merkittiin porilaisten omaksi maaliksi.

Kotijoukkueella on takanaan erittäin vahva alkukausi. Yhdeksän sarjapelin saldo on 7 voittoa ja 2 tasapeliä. Sarjajohto toisena olevaan FF Jaroon on 5 pistettä. Tekemisen selkärankana on ollut vahva koko joukkueen puolustuspeli, sillä omiin on mennyt toistaiseksi vain neljä maalia. Hyökkäyspäässä tehot ovat jakautuneet tasaisesti ja sisäisen maalipörssin kärkinimellä Aapo Heikkilällä on tilastoissaan kolme tehtyä osumaa, kun verkko on heilunut vastustajan päässä yhteensä 13 kertaa.

EIF kohtasi edellisellä kierroksella Mikkelissä MP:n ja ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin. Vierailijat ovat sarjataulukossa viidennellä sijalla kahdeksan pistettä AC Oulua perässä. Vuosien saatossa joukkueet ovat pelanneet vastakkain 16 kertaa ja peräti kymmenesti AC Oulu on ollut parempi.

Tammisaarelaisilla on esittää kentälle yksi Ykkösen vaarallisimmista kärkikolmikoista. Joukkueen kaikki sarjamaalit ovat tehneet kolme hyökkäyspään pelaajaa; Darren Smith (6 kpl), Ayabulela Konqobe (5) ja Juuso Liukkonen (4). Keskikentällä EIF:in avainpelaajiin lukeutuu Xhevdet Gela, jolla on Veikkausliiga-pelejä vyöllään yli 200 kappaletta sekä kokemusta myös Puolan pääsarjasta.

Kommentit

– Yritämme jatkaa siitä mihin viime lauantaina jäimme, sillä pystyimme ensimmäisen kerran tekemään enemmän kuin 2 maalia sarjapelissä. Kuitenkin kaiken perustana on yhteinen puolustuspeli mahdollisimman korkealla prässillä, päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo odotuksistaan ottelun alla.

 

– EIF on pelannut sarjan alun hyvin organisoitua hyökkäyspeliä muutamalla erittäin taitavalla pelaajalla höystettynä. Meillä on tietyllä tapaa revanssin paikka vaikka joukkueet ovatkin muuttuneet, kun noin tasan vuosi sitten vieraat hakivat Raatista 3 pistettä, kommentoi Ahola vastustajaa.

 

Kokoonpanotilanne

Varmoja poissaolijoita ei ole vielä tiedossa. Lopullinen otteluun osallistuva kokoonpano selviää perjantaina.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko