Ennakko Edustus

AC Oulun kuluvan viikon kolmas ottelu pelataan sunnuntai-iltana, jolloin edessä on viikon ensimmäinen ja kauden toinen kotiottelu. Castrenin jäähyväisotteluun vieraaksi saapuu perinteikäs Helsingin IFK.

Yksi aikakausi siis päättyy sunnuntaina. AC Oulun ensimmäinen virallinen sarjaottelu Castrenin urheilupuistossa pelattiin 16. toukokuuta vuonna 2003 TP-47:aa vastaan. Castrenilla on koettu paljon sekä ilon että pettymyksen hetkiä, mutta sunnuntain jälkeen siirrytään uuteen aikaan. Ensimmäisen ottelunsa uudella Raatin stadionilla keskellä kaupunkia AC Oulu pelaa 18. kesäkuuta FC Viikinkejä vastaan.

Muutoinkin AC Oulun kaudessa kääntyy uusi lehti, sillä alkukierrosten vierasrupeaman jälkeen seuraavista yhdeksästä ottelusta peräti seitsemän pelataan Oulussa.

– Muistot jäävät ja hieno muistoja on Castren tarjonnut AC Oulun ympärillä, mutta niin paljon siellä on erilaisia rajoituksia, että on aika vaihtaa maisemaa. Raatti häämöttää, mutta nyt ajatukset ovat vain ja ainoastaan tässä ottelussa. Meillä on hyvä mahdollisuus saada kolmen ottelun viikko hyvään päätökseen, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen painottaa.

Nostalgiaa tarjoaa myös sunnuntai-illan vastustaja, sillä vuonna 1897 perustettu HIFK (jalkapallojaos v. 1907) on Suomen legendaarisimpia seuroja jalkapallokentillä. Seitsemällä Suomen mestaruudellaan HIFK kuuluu myös maan menestyneimpien seurojen joukkoon.

Kultavuosista on kuitenkin aikaa jo 50 vuotta ja edellisen kerran HIFK pelasi pääsarjassa vuonna 1972. Se on myös edellisin kerta, kun iso punainen on vieraillut virallisessa sarjaottelussa Oulussa. Ykköseen HIFK nousi tälle kaudelle.

– Muistan itse pikkupoikana, että yksi selkeä suosikkijoukkueeni oli IFK. Rinnassa on tuntunut pieni kumahdus, kun on saanut huomata, että IFK on aloittanut uuden nousunsa. Seuran ympärillä on paljon legendaarista ja he ovat saaneet taas hyvin yleisöä taakse, joten erittäin hyvin tervetullut seura Suomen korkeimmille sarjatasoille, Malinen sanoo.

Fanaattiset IFK-kannattajat ovat tunnettuja ympäri Suomen, ja myös sunnuntaina Castrenille saapuu linja-autollinen joukkueen kannattajia.

HIFK on pelannut AC Oulun tavoin viisi ottelua, joista saldona on yhdeksän pistettä kolmen voiton ja kahden tappion myötä. Punapaitojen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet kaksi maalia mieheen viimeistelleet hyökkääjät Jonas Britschgi ja Sami Okkonen. Oululaisille tuttu mies on AC Oulussa kaudella 2007 piipahtanut puolustaja Petri Heinänen.

– Minulle jäi todella hyviä ja lopulta tietysti huonoja muistoja. Hyviä siksi, että viihdyin silloin Oulussa todella hyvin. Joukkue oli liian hyvä pudotakseen divariin. Sain pelata loistavien pelaajien vierellä, joista Hietanen ja Rafinha saivat oman pelini myös Oulussa kulkemaan. Fanit olivat kannustavia ja tunnelma hienoa, Heinänen muistelee.


Heinänen pelasi AC Oulun riveissä viisi ottelua kaudella 2007. Kuva: Tapani Pikkarainen

AC Oulu pääsee otteluun komean Hämeenlinnasta haetun 4-0-voiton jälkeen tilanteessa, jossa sairastupa on pitkästä aikaa lähes kokonaan tyhjä. Kun Juuso Majavakin on jo mahdollisesti mukana, jää lasarettiin enää Mika Lähderinne. Kaiken kaikkiaan oululaiset voivat lähteä otteluun omiin vahvuuksiinsa luottaen, mutta pientä hienosäätöä tehdään vastustajan mukaan.

– HIFK on tunnettu siitä, että se puolustaa hyvin ja erittäin kovaa joukkueena. Se on kaupunkilaisjengi, jolla on vahva tekemisen moraali. Heitä on vaikea voittaa ja joku onkin joskus sanonut, että he yrittävät osua kaikkeen liikkuvaan. Edessä on meille uudenlainen ja täysin erinlainen haaste kuin viikon kahdessa aiemmassa ottelussa, Malinen ennakoi.

Luvassa on siis kiihkeä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

AC Oulu – HIFK Castrenilla sunnuntaina klo 19.00 – tervetuloa!

LIPUNMYYNTIINFO

(Toimitus)


Juho ”Äffä” Meriläinen on pelannut Castrenilla kaudesta 2005 lähtien.


Yleisöennätys, lähes 4 800 katsojaa, tehtiin lokakuussa 2006.


Paljon hienoja hetkiä.


Rafinha tuuletti Valeri Minkesen kanssa Castrenilla kaudella 2007.


Dritan Stafsulan maalituuletus 2007.


Yleisöä valuu sisään. Kausi 2007.


Naiskauneuttakin Castrenilla on nähty.


Kannattajien sydämiin taistelleen Tarmo Koivurannan näytettä kaudelta 2007.


Aina tyylikäs Kim Kaijalainen edusti AC Oulua Castrenilla kausilla 2005 – 2007.


Hietasen tyylinäytettä pilkulta 2007.


Boussad Houche oli myös yksi kannattajien suosikeista. Kausi 2008.


Niko Kukka kamppaili ”Cassulla” kaudet 2008 – 2010.


Joonas Pennasen ja Joni Korhosen riemua kaudella 2009.


Frank Jonke ja Joni Korhonen tuulettivat Castrenilla 2009.


AC Oulu juhli Ykkösen voittoa syksyllä 2009.


AC Oulu juhli Ykkösen voittoa syksyllä 2009.


Dennys Rodrigues toi auringon Castrenille kausilla 2008 – 2010.


Niko Kukka ja Jarkko Hurme tuulettivat Cassulla 2010.


Nurmelan pommi FC Lahden verkkoon syyskuussa 2010 on yksi ikimuistoisimmista hetkistä Castrenilla.

Arkistokuvat: Tapani Pikkarainen