Ennakko Edustus

AC Oulu saa lauantaina kello 16:00 vastaansa Perämeren Derbyssä Raatin stadionilla Ykkösen loistavasti aloittaneen PS Kemin. Joukkueet lähtevät kamppailuun täysin eri lähtökohdista – PS Kemi johtaa sarjaa kuuden kierroksen jälkeen 15 pisteellä, kun taas AC Oulu löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan, viidellä pisteellä.

Ottelu on tässä vaiheessa kautta todellinen vedenjakaja AC Oululle – voitolla laivastonsiniset ottaisivat PS Kemiä kiinni sarjataulukossa, mutta ennenkaikkea voitto kovavireisestä vastustajasta antaisi uskoa omaan tekemiseen ja loppukauteen. Vaikka alkukausi on ollut nihkeä pitää muistaa, että tämän ottelu mukaanluettuna pelejä on vielä pelaamatta 21. Pisteitä on otettavissa vielä 63 kappaletta.

PS Kemi on kaatanut alkukaudesta AC Oululle pistemenetyksiä aiheuttaneet Mikkelin Palloilijat, Valkeakosken Hakan, PK-35 Vantaan ja Turun Palloseuran. Lisäksi PS Kemi on voittanut Ekenäsin kotonaan, sekä hävinnyt JJK:lle Kemissä. Harmaita hiuksia tulevat AC Oulun puolustukselle aiheuttamaan PS Kemin kovakuntoinen hyökkäysjaosto Billy Ionsin johdolla.

Laivastonsinisille alkukausi on ollut hankala. Kuudesta pelistä on kasassa vain yksi voitto VIFK:ta vastaan, tasapelit MP:tä sekä Turun Palloseuraa vastaan. Ilman pisteitä AC Oulu on jäänyt Hakaa, FC Jazzia ja PK-35 Vantaata vastaan.

Puolustuspeli otti jo askelia parempaan Hakan vieraissa Valkeakoskella – samaa jämäkkää puolustuspeliä vaaditaan Kemiä vastaan myös. Janne Hietanen joutuu harmittavasti jättämään derbyn väliin varoitustilin täyttymisen takia, joten puolustusmuodostelmaan tulee muutoksia viime pelistä.

AC Oulu ja PS Kemi ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 7 kertaa ennen tätä derbyä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Suomen Cupin trilleri, jonka AC Oulu voitti rankkareilla 7-6 – ottelu jäi mieleen erityisesti maalivahti Alessandro Marzuolin lisäajalla puskemasta maalista. AC Oulu on voittanut tämän pelin lisäksi kolme ottelua, hävinnyt yhden ja kaksi kertaa PS Kemi on juhlinut voittoa.

Mielenkiintoinen seikka on se, että Oulussa pelatuissa kolmessa Ykkösen AC Oulu – PS Kemi otteluissa, PS Kemi ole onnistunut tekemään yhtään vierasmaalia. Perämeren derbyt Oulussa ovat päättyneet laivastonsinisten voittoon lukemin 4-0, 6-0 ja 3-0.

Luvassa on tiukka ja kiihkeä derby ja nyt jos koskaan AC Oulu tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Tervetuloa Raatin stadionille kannustamaan laivastonsiniset voittoon!

acoulu_tpaita_supporters_harmaa
Uunituore Äffä-design t-paita myynnissä AC Oulun fanikaupassa!

Kommentit

– Kemin sijoitus sarjataulukossa ei ole ainakaan meille mikään yllätys. Heillä on hyvin kasattu joukkue, joka on hitsautunut yhteen. Ihokarvat nousevat pystyyn, kun miettii talven Suomen Cupin ottelua ja joukkueiden välillä on varmasti ylimääräistä latausta. Kemi lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta paikallisottelut ovat aina paikallisotteluita ja me pelaamme kotikentällä – tarvitsemme tuen myös katsomosta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen ennakoi.

Kokoonpanotilanne

Janne Hietasen varoitustilin täyttymisen lisäksi poissa ovat varmuudella olkapäätä edelleen kuntouttava Antti Uimaniemi ja nilkkavaivainen Matias Ojala. Edellisessä ottelussa paluun tehnyt Antti Peura on pelikuntoinen ja kapteeni Tuure Siiran ja Chrispine Odulan paluut ovat erittäin lähellä.

Seuraa heitä

AC Oulu, #9 Dritan Stafsula

 

Keskiviikkona Jumprussa olleessa keskustelutilaisuudessa Rauno Ojanen peräänkuulutti kokeneiden pelaajien vastuunkantoa ja roolin ottamista kentällä. Hietasen poissaollessa varoitustilin täyttymisen johdosta, Dritan Stafsulan kokemus korostuu kentällä entisestään.

Pystyykö “Tani” johdattamaan Laivastonsiniset voittoon?

 

 

PS Kemi, puolustuspeli

 

Joukkueen hyökkäyspeli on onnistunut, mutta puolustuspeli on ollut myös kunnossa. Omiin on kolissut kuudessa pelissä vain neljä maalia. Pystyykö AC Oulu luomaan paikkoja samaa tahtia kemiläisten tiukkaa puolustusta vastaan, kuin edellisissä peleissä ja ennenkaikkea viimeistelemään paikoistaan paremmin kuin aikaisemmissa peleissä?

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko
Otteluennakko