Ennakko Edustus

Oululaisseurat iskevät yhteen lauantaina klo 15.00 alkavassa ottelussa. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sen voi katsoa live-lähetyksenä kotisohvalla. Ottelun tuotoista 20% ohjataan paikalliseen hyväntekeväisyyskohteeseen.

AC Oulun edellisestä ottelusta on vierähtänyt tovi – lauantaina 29. helmikuuta vastassa Heinäpään jalkapallohallissa oli niin ikään JS Hercules, jonka Laivastonsiniset kaatoivat harjoitusottelussa lukemin 2-1. Tätä ennen AC Oulu oli voittanut SJK Akatemian Suomen Cupin lohkovaiheen päättäneessä ottelussa 4-0.

Kevät on ollut mitä erikoisin. Maaliskuun puolivälin jälkeen alkanut tauko on päättynyt asteittain. Ensin AC Oulun pelaajat harjoittelivat omatoimisesti. Toukokuussa aloitettiin pienryhmäharjoittelu ja kesäkuun alusta saakka on menty normaaliin tapaan koko joukkueen voimin. Takana on siis vasta yksi normaali harjoitusviikko.

Lauantain ottelu päätettiin seurojen yhteisymmärryksessä pelata ilman katsojia. Ottelusta lähetetään laadukas, selostettu live-lähetys. Kalevan tilaajat näkevät ottelun veloituksetta osoitteessa kaleva.fi. Maksulliset liput ovat alkaen 5 euroa ja niitä voi ostaa täältä.

Kommentit

– Tärkeä matsi ottelutuntuman kannalta, ehdottomasti. Me tullaan käyttämään koko isoa rinkiä tässä matsissa. Luultavasti intoa löytyy välillä vähän liian kanssa, mutta me pyritään silti pelaamaan fiksusti ja saada taas konkretiaksi niitä asioita, joita on käyty läpi ja harjoiteltu. Haetaan tuntumaa ja yhteisiä hetkiä, joita nyt tarvitaan, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun terveystilanne on hyvä. Varmoja poissaoloja ei ole.