Ennakko Edustus

AC Oulu ja OPS ratkaisevat torstaina Oulun herruuden OPS:n isännöimässä Oulun derbyssä. Kauden ensimmäinen derby päättyi OPS:n 1-0 voittoon. Toisessa derbyssä AC Oulu löi naapuriseuran komein luvuin 3-0.

Torstaina se ratkeaa. Nimittäin Oulun jalkapalloherruus. Otteluvoitot ovat ennen torstaina kamppailua 1-1. Laivastonsiniset majailevat tällä hetkellä ottelun vähemmän pelanneena sarjataulukossa sijalla kuusi 29:lla pisteellä. OPS löytyy pari pykälää alempaa sijalta kahdeksan, kasassa on 21 pistettä.

AC Oulu on tappioputkessa ennen kauden viimeistä Oulun derbyä. Laivastonsiniset ovat kokeneet kahdessa viime pelissä kotitappion Hakalle ja vierastappion TPS:lle. OPS voitti viime kierroksella Gnistanin kotona 3-1. Sitä ennen joukkue tarpoi yhdeksän ottelun voitottoman otteluputken.

Päävalmentaja Rauno Ojanen näkee AC Oulun olevan valovuoden edellä verrattuna OPS:n.

– Kaikilla mittareilla mitattuna, mitä jalkapallomaailmassa on, olemme pikkuveljeä valovuoden edellä. Jos pelaamme omalla hyvällä tasollamme, niin voitamme ottelun suurella todennäköisyydellä. Jos me saadaan pidettyä pallonhallinta itsellämme, olemme vahvoilla. Jos menetämme pallon väärässä paikassa, tai yritämme vääriä ratkaisuja, OPS:lla on mahdollisuus iskeä, analysoi arjen kiireen keskeltä tavoitettu Ojanen.

Keskikenttäpelaaja Matias Lindfors on takaisin pelikunnossa.

– Oma tilanne alkaa olemaan loukkaantumisen osalta todella hyvä. Tulemme nappaamaan Oulun herruuden fiksulla ja kärsivällisellä pelaamisella. Tästä ottelusta ei kelpaa muu kuin voitto, päättää itsevarma Lindfors.

Kokoonpanotilanne

Poissa kokoonpanosta ovat pitkäaikaispotilas Juuso Kemppainen, jalkavammaa paranteleva Jair sekä parin viikon urheilukiellossa oleva Samuli Leppälä. Lisäksi on joukko epävarmoja pelaajia.