Ennakko Edustus

Vanhat kilpakumppanit AC Oulu ja OPS kohtaavat jälleen harjoitusotteluiden merkeissä.

Perinteeksi muodostuneet kiihkeät paikalliskamppailut AC Oulun ja OPS:n välillä jatkuvat harjoitusotteluiden merkeissä ensin 13. helmikuuta ja toistamiseen 5. maaliskuusta. Viime vuoden vastaavissa harjoitusotteluissa kummatkin joukkueet ottivat voitot mieheen. Lauantain ottelun voittajaa on vaikeaa veikata etukäteen, koska kaksi viikkoa sitten Pietarsaaren Tammiturnauksessa kautensa aloittanut OPS saapuu Oulun derbyyn testipelaajapainotteisella miehistöllä.

Sopimuksia OPS:lla kasassa kuusi kappaletta, AC Oululla on tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa. AC Oulun pelaajatilanteessa ei ole kovin suuria muutoksia verrattuna viime viikkoiseen KPV-vierasotteluun. Poissa Laivastonsinisten kokoonpanosta ovat Miroslav Paunovic, joka saapuu ensi viikolla Ouluun sekä pitkäaikaispotilaat Antti Peura ja Juuso Kemppainen, jotka molemmat ovat operoitu tällä viikolla. Myös Johannes Wentin parantelee vielä nivelsidevammaansa.

Niklas Jokelainen on palannut valioliigaseura Stoken testistä takaisin Ouluun ja varusmiespalvelusta suorittava Pekka Welling nähtänee myös vihreällä veralla. Wellingin piti pelata myös Kokkolassa alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta varusmiespalveluksen rasitus ja sairastelut pitivät miehen poissa pelikentiltä. Anselmi Nurmelan ja Aleksi Lappalaisen kanssa sopimusneuvottelut ovat vielä kesken, mutta he kuuluvat myös AC Oulun kokoonpanoon.

Nikko Ruokangas ja Bright Ihionu jatkavat ainakin vielä OPS-ottelussa testipelaajina. Uutena testipelaajana nähdään viime kaudella Kakkosessa Jipon riveissä pelannut Roope Keskitalo. Matias Ojala on myös maanantaista lähtien harjoitellut AC Oulun riveissä nivusvaivojen jälkeen.

Kommentit

– Pelillisesti jatketaan siitä mihin Kokkolassa jäätiin. Puolustus ja keskikenttä toimivat mielestäni oikein hyvin, mutta tehoja pitäisi saada aikaiseksi hyökkäyspäässä. Tämä on hyvä pohja, mihin alkaa rakentamaan. OPS vastustajana tulee olemaan joukkue, joka haluaa varmasti voittaa meidät ja tulee tekemään rajusti töitä sen eteen. Vaikka kyseessä on harjoitusottelu, niin puhutaan silti Oulun paikalliskamppailusta, pohtii AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.