Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa lauantaina Vepsun Liigacupin kolmannella kierroksella. Ottelu alkaa kello 15.00 Heinäpään Jalkapallohallissa. Liput otteluun Laivastonsinisestä seurakaupasta.

Lauantaina pelataan kenties Liigacupin odotetuin ottelu, kun AC Oulu kohta kotikentällä Vaasan Palloseuran. Vierailijaa ei pystytty voittamaan kertaakaan viime kaudella ja siitä on jäänyt hieman hampaankoloon. Joukkueet kohtasivat viisi kertaa, joista yksi päättyi tasan ja loput menivät mustavalkoisten hyväksi.

Vepsu oli meille viime kaudella vaikea vastustaja ja he olivat yksinkertaisesti parempia. Pelitapa näyttää samalta, vaikka muutama pelaaja vaihtuikin.

Joukkue on työteliäs ja pelaa vahvuuksillaan: juoksee, taistelee ja keskittää paljon saaden boksiin useita pelaajia. Peli on suoraviivaista ja Vepsu oli erikoistilanteissa ehkä sarjan paras joukkue. He tekivät ja päästivät runsaasti maaleja.

Valmennusryhmän jäsen Rauno Ojanen

Vepsun joukkueessa liikehdintä lähtijöiden ja tulijoiden määrässä ei ole ollut kovin suurta, joten vaasalaisilla ei ole isoa huolta vaihtuvuuden kanssa. Lisäksi sama valmennus jatkaa, joten jatkuvuutta on edelliseltä kaudelta. VPS pelasi menneellä sesongilla monien odotusten vastaisesti nousijajoukkueena hyvän kauden ja loppukaudesta taistelivat Europaikasta loppuun asti pudottaen oululaiset 0-1 voitolla Raatin stadionilla.

Lauantaina meidän täytyy pysyä pallossa ja päästä heidän linjan taakseen. Keskialueen miesvartioinnista täytyy pystyä irtaantumaan ja käyttämään hyväksi tiloja, joita sinne syntyy. Keskitystilanteet täytyy pystyä puolustamaan ja erikoistilanteissa on oltava vahvoja.

Kalavelkojen maksu alkaa toivottavasti jo lauantaina, vaikka sarjapisteistä ei pelatakaan. Hyvä treeniviikko antaa siihen mahdollisuuden. Joukkue on valmiina.

Rauno Ojanen

Lauantaina Heinäpäässä nähdään kahden hyvävireisen joukkueen välinen kohtaaminen, jossa on varmasti talvikauden otteluksi paljon tunnetta. AC Oulu johtaa omaa lohkoaan ja joukkue varmasti haluaa pitää tuon paikan. Lisäksi Laivastonsiniset janoavat voittoa Vepsusta, ettei mustavalkoisista vierailijoista tule ylimääräistä “peikkoa” kauteen. VPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka lohkon sarjataulukko osoittaa toista. Suosikin asema tulee pitkälti edellisen kauden perusteella, kun oululaiset eivät löytäneet keinoja kaataa vaasalaisia. Nähtäväksi jää jatkuuko sama trendi vai ovatko Laivastonsiniset keksineet jotain, miten asetelma muuttuu.

Laivastonsinisten oleskelulupa-asiainosastolta kerrotaan, että Cristhian Valencia ja Yann Affi ovat saaneet paperiasiat kuntoon. He ovat kuitenkin edelleen kotimaissaan, koska he eivät ole vielä saaneet matkustamiseen tarvittavia asiakirjoja. Jos kaikki menee ilman uusia ongelmia, niin molemmat saadaan joukkueen mukaan jo lähiaikoina. Valitettavasti he eivät tulevan lauantain otteluun vielä kerkeä mukaan. Edelleen myös poissa pitempien loukkaantumisten takia Jere Kallinen ja Rasmus Karjalainen.

Tule lauantaina kannustamaan AC Oulu voittoon Heinäpään Jalkapallohalliin kello 15.00! Liput löydät Laivastonsinisestä seurakaupasta!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko