Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa KTP:n vieraaksi Veikkausliigan avauskierrokselle. Ottelu pelataan keskiviikkona 5.4.2023 klo 18.00 Arto Tolsa Areenalla Kotkassa. Oulussa ottelua voi seurata Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu. Liput otteluun AC Oulun kannattajien katsomoon tästä linkistä.

Nyt se vihdoinkin alkaa! Veikkausliiga 2023! AC Oulu sijoittui viime kaudella seitsemänneksi ja tällä kaudella lähdetään parantamaan tulosta. Viime kauden pettymys yläloppusarjapaikan karkaamisesta on nyt unohdettu ja on aika tähdätä korkeammalle. Joukkueen runko on suurimmalta osalta säilynyt viime kaudesta, vaikka vaihtuvuuttakin on ollut jonkin verran. Tällä kaudella, kuten aiemmalla luotetaan nuoriin nouseviin kykyihin ja joukkueeseen on hankittu muutamia täsmähankintoja tukemaan nuoren joukkueen kasvamista.

AC Oulu on pelannut mainion talvikauden ja siitä osoituksena viime lauantaina pelattuun Liigacupin finaaliin pääsy. Tällä kertaa ei kirkkainta mitalia kaulaan ripustettu, niin se oli silti seurahistorian ensimmäinen mitali ja sillä on oma arvonsa, vaikka se saattaa karvaalta vielä hetken aikaa maistua. Ja pitääkin maistua, kun kyse on huippu-urheilusta. Nyt pitää kuitenkin kääntää katseet Veikkausliigaan. Joukkue piti eilen keskenään sisäisen palaverin, jossa päätettiin tavoite kaudelle, joka on olla yksi parhaista joukkueista ja ottaa paikka Eurokentiltä.

Kausi alkaa jälleen sarjanousijaa vastaan, kuten viime vuonna ja ottelu Tolsalla ei tule olemaan helppo, jos joku niin kuvittelee Ykkösestä noussutta kohtaan. Kotkassa on vastassa joukkue, jolla on alla hyvä talvikausi ja lisäksi kaupungissa on täysi tuki takana. KTP on tehnyt tälle kaudelle yhteistyösopimuksen italialaisseura Venezia FC:n kanssa, josta on tullut useampi pelaaja lainalle. Joukkue menestyi Liigacupissa kohtuullisesti ja he pelasivat kolme ensimmäistä kierrosta ilman tappioita, joissa yhdessä komea voitto FC Interistä. Päävalmentaja Leppilahden suojatit ovat vahvistuneet viime kaudesta useamman hankinnan tullessa joukkueeseen ja monen ennakon perusteella voidaan odottaa pitkään aikaan parasta sarjanousijaa.

AC Oulu lähtee illan otteluun ilman päävalmentaja Ricardo Duartea, koska hän on pelikiellossa edellisessä Veikkausliigan Euro-playoff -ottelussa saamansa kentältä poiston vuoksi. Duarte on kuitenkin mukana Kotkassa ja valmistanut joukkueen hyvin Veikkausliigan avaukseen.

KTP on hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue, joka ansaitsee kaiken huomion. Heillä on lisäksi muutama todella hyvä hankinta, kuten de Vries, Furtado jne. Vaikka meillä oli lauantaina intensiivinen ottelu Liigacupin finaalissa ja pitkä matka takaisin Ouluun, niin koko joukkue on innoissaan Veikkausliigan alkamisesta. Terveystilanne on hyvä ja meillä on monta pelaajaa vapaana kokoonpanoon. Keskiviikkona joukkue on valmis ja tulee varmasti pelaamaan hyvin.

Päävalmentaja Ricardo Duarte

Oululaisittain mielenkiintoisimmat pelaajat ovat kuitenkin kotijoukkueen paidassa pelaavat entiset Laivastonsinisten kapteenit Lassi Nurmos ja David Ramadingaye, jotka molemmat kuuluvat kotkalaisten kapteenistoon. Daven toimiessa varsinaisena joukkueen kapteenina. Lamo pelasi kaksikosta viimeksi Oulussa Veikkausliigaa kaudella 2021 ja lähti kyseisen kauden jälkeen Kotkaan nostamaan nykyistä seuraansa Veikkausliigaan.

Huippufiilis on ylipäänsä, että päästään aloittamaan Veikkausliigakausi. Itselle huominen ottelu on erityinen, koska vastaan tulee AC Oulu. Se oli kyllä heti otteluohjelman julki tultua sellanen päivä, joka tuli tarkasti merkittyä kalenteriin. Valehtelisin, jos väittäisin sen olevan ”vain yksi peli muiden joukossa”. Kyllä huominen kohtaaminen on aivan erityinen itselle.

Uskon, että huomisesta ottelusta tulee huippuottelu, jossa kohtaa kaksi hyvässä formissa olevaa joukkuetta. Varmasti on lupa odottaa vauhdikasta ja intensiivistä matsia. Me tiedostamme AC Oulun vahvuudet, mitä he ovat talven aikana osoittaneet, ja me pyrimme niihin vastaamaan omalla hyvällä tavalla. Odotan ottelua kyllä vesikielellä.

Puolustaja Lassi Nurmos

AC Oulu pääsi harjoittelemaan maanantaina ensimmäisen kerran ulkona Oulussa, kun kaupungin säästökuurin seurauksena talvikauden kylmänä ollut Heinäpään lämmitettävä tekonurmi avattiin joukkueiden käyttöön. Talvi on tämänkin vuoksi venähtänyt pitkäksi AC Oulun osalta, kun aiempina vuosina tekonurmelle on päässyt aiemmin. Olosuhteet ovat kuitenkin asia, jolle ei nyt voida mitään ja sen taakse ei Oulussa ole ennenkään menty. Nyt alkaa taistelu Veikkausliigassa ja joukkue pääsee suhteellisen hyvässä kunnossa taistelemaan avauspisteistä.

Tällä hetkellä meillä on hyvä tilanne loukkaantuneiden pelaajien osalta, Jere on jo palannut joukkueharjoituksiin ja on toivon mukaan pelikunnossa muutaman viikon päästä. Alexander Forsström on tällä hetkellä ainoa loukkaantunut pelaaja, joka joutuu olemaan muutaman kuukauden sivussa peleistä. Olemme saaneet harjoitella joukkueena laadukkaasti ja nousujohteisesti koko vuoden Liikuntakeskus Hukan hyvissä olosuhteissa, joten olemme valmiita kauden avaukseen.

AC Oulun fysiikkavalmentaja Janne Romo

Laivastonsiniset lähtevät avauskierroksen otteluun selvänä ennakkosuosikkina, vaikka kotkalaisilla on hyvä mahdollisuus yllätykseen. Oululaisten on siedettävä Kotkan hypen aiheuttama paine ja keskityttävä vain omaan peliin, joka on ollut hyvissä uomissa jo useamman ottelun ajan. Tänään Laivastonsinisiltä odotetaan kolmea pistettä kotiin ja sitä myöten hyvää alkua kauteen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko