Ennakko Edustus

AC Oulu ja KTP kohtaavat perjantai-illan Veikkausliigaottelussa Raatissa klo 18.00 alkaen. Liput otteluun ovat myynnissä Laivastonsinisessä seurakaupassa. AC Oulun ja OLS:n yhteiset reservi- ja juniorijoukkueet pelaavat viikonloppuna karsintapaikasta Ykköseen ja SM-mitaleista.

AC Oulun joukkueilla on tällä viikolla jalkapallon superviikonloppu. Jokaisella joukkueella on isot panokset ja varsinkin B-junioreilla on mahdollisuus napata seurahistorian ensimmäinen SM-mitali. Viikonlopun aloittaa edustusjoukkue perjantaina Raatissa, kun vastaan saapuu KTP. Juniorit pelaavat lauantaina vuorostaan HJK:a vastaan kauden päätösottelun Heinäpäässä ja viikonlopun päättää reservijoukkueen paikalliskamppailu Herculesta vastaan. Junnujen otteluun on vapaa pääsy ja reservin otteluihin pääset AC Oulun kausikorteilla tai lipun ostamalla Castrénin portilta.

Junioreilla on mahdollisuus saada SM-sarjan päätöskierroksella hopeamitalit kaulaan. Junnut ovat sarjassa toisena ja vastaan asettuva HJK on kolmantena. FC Honka varmisti viime viikonloppuna jo Suomen mestaruuden, mutta muiden mitalien kohtalo on vielä auki ja kolmen kauppa. AC Oulu / OLS, HJK ja FC Lahti kamppailevat himmeämpien mitalien kohtalosta. Oululaisittain on siis todellinen jännitysnäytelmä edessä. Hopeamitali ripustetaan kaulaan voitolla tai tasapelillä. Nyt on siis seurahistorian ensimmäinen SM-mitali lähellä, joten toivottavasti Heinäpäähän saapuisi paljon kannustusjoukkoja joukkueen tueksi.

Veikkausliigan puolella puolestaan oululaiset päävalmentajat iskevät yhteen lauantaina, kun AC Oulun vieraaksi saapuu satamajätkät Kotkasta. Laivastonsinisten pääkäskijän vastuu on jaettu JP Savolaisen ja Rauno Ojasen kesken, mutta perjantain jännitysnäytelmä on oululaisittain mielenkiintoinen, kun KTP:n perämisessä nähdään Juha Malinen. Ojanen ja Malinen ovat kumpikin olleet AC Oulun päävalmentajana, joten nähtäväksi jää kumpi kokeneista konkareista ottelun vie nimiinsä.

Juha Malinen kaudella 2011. Kuvaaja: Tapani Pikkarainen

Kumpikin päävalmentaja on kerryttänyt eniten otteluita valmentajana AC Oulussa. Tilaston kärjessä on Rauno Ojanen 178 ottelulla ja puolestaan Juha Malinen on luotsannut Laivastonsinisiä 146 ottelussa. Malinen valmensi oululaisia kausilla 2008-2012 ja nosti AC Oulun Veikkausliigaan kaudelle 2010.

KTP on siis yksi monista alemman loppusarjan joukkueista, joka on kauden aikana vaihtanut valmentajaa. Nyt uuden käskijän alaisuudessa kotkalaiset eivät ole vielä saaneet tappioputkea katkeamaan, kun se on venynyt jopa viiden ottelun mittaiseksi. Edellinen voitto vihreävalkopaitaisille tuli elokuun puolivälissä SJK:n kustannuksella. Kotkalaiset ovat tällä hetkellä karsijan paikalla kahden pisteen erolla IFK Mariehamniin ja he taistelevat tosissaan säilymisestään Veikkausliigassa.

KTP on tappioputkessa, mutta tulokset ovat olleet peliesityksiä huonompia. Joukkue pelaa uuden valmentajansa johdolla nopeasti ja suoraviivaisesti eteenpäin ja pääsee hyville maalipaikoille laadukkaiden hyökkääjiensä ansiosta.

Joukkueessa riittää myös pallollista taitoa ja pelaajaringissä leveyttä. Henkinen alavire on näkynyt pääasiassa päästetyissä maaleissa: tyypillistä joukkueelle, jolla on mennyt huonosti jo pidempään. 

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

AC Oulu lähtee myös tappio niskassa otteluun, mutta valoa on näkynyt silti otteissa. Kuitenkin edellisestä kotimatsista oululaiset kairasivat voiton hienolla taistelulla ja tuon joukkue haluaa varmasti uusia. Edelleen kauden tavoite Europelipaikasta on auki ja omissa käsissä. Voitolla joukkue tarraisi entistä tukevammin seitsemänteen sijaan ja sitä myötä paikkaan Eurolopputurnauksessa. Laivastonsinisten riveistä varmasti ovat poissa loukkaantuneena oleva Onni Suutari ja korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa oleva Cristhian Valencia.

Me olemme jatkaneet oman pelitapamme hiomista sekä kentällä että videoiden avulla pienryhmissä. 

Henkistä vireyttä ja itseluottamusta on yritetty nostaa harjoituskentän lisäksi myös keskustellen. Nämä asiat kuitenkin viime kädessä ratkaisevat syksyn peleissä. Iltavalot, kotikenttä ja mielenkiintoinen vastustaja sytyttävät meidät varmasti jatkamaan voitokkaita kotiotteluita.

Ojanen jatkaa

Joukkueet lähtevät alavireisenä perjantai-illan kamppailuun, kun molempien kausi kääntyi heinäkuussa laskusuhdanteen puolelle eikä sen jälkeen ole montaa juhlinnan aihetta ollut. Kummallakin on vielä paljon voitettavaa ja tavoiteltavaa kolmeen viimeiseen otteluun, joten Raatissa nähdään todennäköisesti todellinen taistelu vähistä jaossa olevista sarjapisteistä.

VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu:

 Lähetyksessä käsitellään Veikkausliigan 29.9-1.10 pelattavia loppusarjojen  päätöskierroksen otteluita. Veikkausliiga-studion viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa ilmaiseksi ja ilman erillistä kirjautumista Veikkaus Vetojen Youtube-kanavalta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko