Ennakko Edustus

Veikkausliigakausi lähestyy kovaa kyytiä ja kesän tuoksun voi jo melkein tuntea nenässä, kun Liigacup on edennyt lohkovaiheen viimeisiin otteluihin. AC Oulu matkustaa lauantaina Kuopioon, jossa vastaan asettuu lohkon kakkosena majaileva KuPS. Ottelu käynnistyy klo 15.00 ja Ruutu+:n lähetys alkaa klo 14.50.

Liigacupin viimeiset lohkovaiheen ottelut pelataan tulevana viikonloppuna pohjoislohkon osalta, kun etelässä vietellään hiihtolomia. AC Oulu tarvitsee voiton lauantaina Kuopiosta ja Haka ei saisi puolestaan ottaa täysiä pisteitä, jotta oululaiset pääsisivät jatkoon. Semifinaali pelataan pohjoisen hiihtolomaviikolla 9.3. lohkossaan paremmin sijoittuneen kotona. AC Oulu, KuPS ja FC Haka taistelevat paikasta jatkoon ja Ilves on jo varmistanut lohkon voiton.

KuPS käynnisti Liigacupin yskähdellen kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen kaksi edellistä otteluaan he ovat voittaneet selvin numeroin ja peli alkaa olemaan uomissaan heidän osaltaan. Keltamustat eivät ole paljon muuttuneet sitten edellisen kohtaamisen tammikuussa, kun kuopiolaiset ottivat voiton harjoitusottelussa 2-5 Garam Masala Areenalla. Oululaiset pelasivat silloin nuorten pelaajien ottaessa isompaa roolia, kun sairastupa oli paisunut melko suureksi.

Kyllä me lähdemme lauantaina KuPSia voittamaan, ihan niin kuin jokaista meidän matsia. Voitolla meillä on tosiaan saumat päästä lohkosta jatkoon, vaikka se ei olekkaan täysin meidän omissa käsissä. Myöskään KuPS ei ole tasapelillä varmasti jatkossa, joten toivottavasti saamme tästä asetelmasta pientä lisää ottelun tempoon ja tunnetasoon. KuPS on voittanut vakuuttavasti viimeiset ottelunsa, joten vastaan asettuu hyvässä vireessä oleva laadukas joukkue, tämä on erinomainen testi meille siitä missä mennään.

Valmentaja Mikko Viitsalo

AC Oulu lähtee lauantain otteluun ehjempänä kuin tammikuun taistoon, joten tasonmittaus on nyt varmasti relevantimpi Veikkausliigakautta ajatellen. Oululaisten leiristä kuuluu jo onneksi positiivisia viestejä myös loukkaantumisrintamalta, kun Jere Kallinen ja Aleksi Paananen pääsivät viime viikonloppuna kellottamaan kauden ensimmäiset minuutit. Sekä joukkueeseen on tullut lisää vahvistusta, kun Dimitris Metaxas ja José Elo liittyivät joukkoon, ja heidänkin osaltaan peliminuutit on avattu edellisellä kierroksella.

Ottelussa KuPSia vastaan meidän tulee luoda useampia maalipaikkoja kuin edellisessä VPS matsissa. Tällöin annamme itsellemme paremmat mahdollisuudet voittaa peli. Valmennus kiinnittää huomiota aina siihen, että kentällä on taisteleva, rohkea, ylpeä sekä yhtenäinen joukkue. Ne ovat pääasia jokaisessa pelissä. 

Valmentaja Mikko Viitsalo

Oululaisten leiristä varmasti ovat poissa Jake Dunwoody ja Alexander Forsström.

Ottelussa on panosta, kun molemmat joukkueet joutuvat painimaan voitosta. Tasapeli ei varmista kummankaan jatkopaikkaa, vähiten oululaisten, joille vain voitolla on mahdollista päästä jatkoon. Jos FC Haka ei ota täyttä pistepottia niin silloin KuPSille riittää tasapeli. Vaasa ja Valkeakoski pelaavat ottelunsa vasta illemmalla, joten täysillä loppuun asti on pelattava jatkoon mieliäkseen.

Lauantain ottelun näet suorana Ruutu+ -palvelusta, kuten kaikki muutkin AC Oulun matsit.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko