Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka päättävät tänään lohkovaiheensa Eerikkilässä. Ottelu alkaa kello 18.00. Oulussa voit seurata livenä Laivastonsinisessä yhteistyöravintolassa Jumprussa. Kohtisohvalla Ruutu+ -palvelun kautta.

Lohkovaiheen viimeiseen otteluun lähdetään AC Oulun johtaessa lohkoa. Haka on sijalla kolme kakkosena olevan KuPSin kanssa tasapisteissä. Oululaisille jatkopaikkaan riittää tasapeli, mutta kotijoukkue tarvitsee voiton mennäkseen jatkoon. Luvassa on siis jännittävä ottelu ja kumpikin joukkue mielii varmasti jatkoon.

Haka-ottelu päättää Liigacupin lohkovaiheen ja on erittäin hienoa, että molemmilla on vielä mahdollisuus päästä lohkosta jatkoon välieriin. Tämä kertoo, että olemme onnistuneet itse vähintäänkin kohtuullisesti aiemmissa otteluissa, mutta myös vastustajan laadusta. Tiedostamme ottelun panoksen ja sen, että meille riittää tasapeli jatkoon pääsyyn, mutta emme lähde varmistelemaan tasapeliä, vaan keskitymme pelaamaan mahdollisimman hyvin oman pelitapamme sisällä. 

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen

FC Haka ei ole muuttunut viime kaudesta määrällisesti kovinkaan paljon, mutta heille suurin menetys oli koko Veikkausliigan maalipörssin voittaneen Lee Irwinin lähtö. Koskilaisten riveistä löytyy kyllä edelleen maalintekoon pystyviä yksilöitä, joten he ovat yhä erittäin vaarallinen hyökkäysjoukkue. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja molemmissa otteluissa kotijoukkue oli huomattavasti parempi, joten pisteet jäivät kummassakin kohtaamisessa pelipaikkakunnille.  

Näen Hakan hyvänä jatkumona meille, sillä ottelussa olennaista on pystyä tekemään samoja täysin asioita laadukkaasti kuin edellisiä vastustajia vastaan. Vahva kombinaatiopelaaminen pallollisena, vastaprässi ja yhtenäinen puolustaminen ovat avainasioita myös perjantaina. Jos kykenemme tähän, niin pystymme viemään pelin meille suotuisaan tilaan ja kontrolloimaan sen tapahtumia. Haka on erittäin vaarallinen vastahyökkäyksissä, joten meidän on vältettävä suurta määrää transitioita ja kaaosmaisia jaksoja ottelussa. Luonnollisesti myös hyökkäyksen tasapaino on tärkeässä roolissa ottelussa, sillä meidän on valmistauduttava puolustamaan Hakan nopeita etenemisiä jo silloin kun meillä on pallo.

JP Savolainen
AC Oulu haki viime viikonloppuna voiton Seinäjoelta SJK:n kustannuksella.

Oululaiset lähtevät otteluun ilman päävalmentaja Ricardo Duartea, joka on UEFA Pro -lisenssiin liittyvällä opintomatkalla Hollannin Eindhovenissa. Päävalmentaja on prepannut joukkueen viikon aikana ennen lähtöä ja määrittänyt sapluunan, jolla valmennustiimi hoitaa peluutuksen.

Valkeakoskelaiset pyrkivät prässäämään korkealta ja puolustavat pelaaja-orientoituneesti. Uskon, että tämä on meille ennen kaikkea mahdollisuus purkaa heidän prässinsä ja hyödyntää niiden toimintansa seurauksena syntyviä isoja tiloja kentällä, mutta tämä vaatii tietysti, että onnistumme pelaamaan laadukkaasti joukkueena. Haka kyttää jatkuvasti mahdollisuutta pelata pallo selustaan heidän nopeille laitureilleen, joten meidän on oltava puolustaessa jatkuvasti hereillä. Kaiken kaikkiaan uskon, että Haka asettaa meille ottelussa hyvän haasteen ja perjantaina sitten näemme kumpi joukkueista onnistuu paremmin omassa pelaamisessaan.

JP Savolainen

AC Oulun oleskelulupa-saaga on saatu vihdoinkin päätökseen moninaisten käänteiden jälkeen ja viimeinenkin vahvistus on saapunut Ouluun. Cristhian Valencia saapui joukkueen vahvuuteen alkuviikosta, joten aivan täyttä varmuutta ei ole, että nähdäänkö kolumbialaista vielä tämän päivän ottelussa. Täysin varmoja poissaolijoita kokoonpanosta on tänään Rony Huhtala, Niklas Jokelainen, Rasmus Karjalainen ja Jere Kallinen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko