Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa tänään KuPSin Liigacupissa. Ottelu alkaa kello 15.00 Lippumäen ylipainehallissa Kuopiossa. Matsin näet suorana Ruutu+ -palvelusta.

Laivastonsinisten taival Liigacupissa jatkuu tänään Kuopion suunnalla, kun vastaan asettuu aina vaikea vastustaja KuPS. Viime kaudella ei voittoa keltamustista saatu, eikä muutenkaan vähään aikaan. Edellinen voitto on kaudelta 2011 Liigacupin ottelussa, joka päättyi 1-0 oululaisten voittoon Heinäpään Jalkapallohallissa.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja ja edellinen kohtaaminen oli viime joulukuussa samassa paikassa kuin tämän iltapäivän ottelu. Tuolloin pelattiin viimeinen harjoitusottelu ennen joulutaukoa, joka päättyi kuopiolaisten 2-1 voittoon. Hieman harmittava voitto, koska pelinkuva oli oululaisten silmin lopputulokseen nähden erilainen, mutta maalit ratkaisevat. Tänään on kuitenkin revanssin paikka ja mahdollisuus kaataa kuopiolaiset.

KuPS on uudistunut niin pelaajiston kuin valmennuksen osalta tälle kaudelle. Ulospäin organisaatiossa on näyttänyt käyvän monenlaista myllerrystä edelliskauteen nähden, mutta seura on kuitenkin jälleen yksi ennakkosuosikeista tulevalle Veikkausliigakaudelle sekä Liigacupiin. Valmennuksen vaihtumisella ei kuitenkaan ole ehkä suurta merkitystä Kuopiossa, koska Simo Valakarin kakkoskoutsina toiminut Pasi Tuutti otti päävastuun. Viime joulukuussa harjoitusottelussa Valakaria ei enää näkynyt penkin päässä, joten Tuutin johdolla on menty ilmeisesti jo hyvän aikaa.

KuPSissa on päävalmentaja vaihtunut, samoin useampi runkopelaaja on lähtenyt. Uusia pelaajia on useampia, osa heistä ei ole kuitenkaan vielä pelannut. Kuinka iso muutos joukkueen pelitapaan tulee, on yhden pelin perusteella vielä arvoitus.

Valmennusryhmän jäsen Rauno Ojanen

Pelaajarunko on muuttunut myös KuPSissa jonkin verran. Lähtijöiden joukossa on ollut muun muassa viime kauden maalitykki Janis Ikaunieks, mutta tulijoiden joukossa on kuitenkin nimekästä pelimiestä, kun Huuhkajista tuttu hyökkääjä Jasse Tuominen saapui Kuopioon. Vaihtuvuudesta huolimatta tuntuu keltamustat olevan hyvässä tuloskunnossa jo nyt, kun he kaatoivat SJK:n viime viikonlopun Liigacupin avauksessa. Lopputulokseen 1-0 päättyneessä pelissä maalintekijänä oli heidän uusi maalitykki tanskalainen Tue Jensen, joka myös upotti AC Oulun verkkoon kaksi maalia edellisessä kohtaamisessa.

AC Oulun riveistä kuuluu positiivisia uutisia, kun yksi oleskelulupien kanssa taistellut pelimies on saatu jo harjoituksiin maanantaista lähtien. Yanga Baliso on päässyt Suomeen ja aloittanut harjoittelun joukkueen kanssa. Edelleen ovat poissa Yann Affi ja Cristhian Valencia, mutta kummankin asiat ovat edistyneet. Affille on myönnetty jo oleskelulupa, mutta asiakirjat matkustamista varten on toimituksessa, joten menee ainakin ensi viikkoon ennen kuin pelimies saadaan maahan. Valencian asia on päässyt odotuksesta käsittelyyn, joten siltäkin rintamalta voidaan odottaa hyviä uutisia lähiaikoina. Muut varmat poissaolijat huomisesta ottelusta ovat Rony Huhtala, Jere Kallinen ja Rasmus Karjalainen.

Me lähdemme hakemaan omaa juttua ja kehittämään peliä edellisestä ottelusta. Helppoja ja turhia pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa. Pallollinen muoto oli liian usein kadoksissa ja siitä johtuen emme olleet tasapainossa emmekä silloin pystyneet vastaprässäämään. Tilanteenvaihtoja tuli paljon eikä me pelattu vahvuuksillamme. 

Erityisesti tätä me lähdetään parantamaan ja jos myös puolustusmuoto pysyy joka tilanteessa tiiviinä, olemme tosi lähellä hyvää tulosta. Tosi kiva lähteä pelaamaan ja nähdä kuinka kahden hyvän joukkueen peli on kehittynyt viikon aikana.

Rauno Ojanen

Laivastonsiniset lähtevät oletetusti huomiseen samanlaisella sapluunalla ja kokoonpanolla, kuin viikko sitten Ilvestä vastaan. Nyt on valuvikoja omasta pelistä paikkailtu, joten on aika näyttää, miten hommat toimivat kivenkovaa KuPSia vastaan. Edellisessä ottelussa oli useita hyviä maalipaikkoja, joten toivottavasti ainakin siihen on keksitty jotain ja näemme useampia osumia. Ainakaan nälkää ei puuttunut meidän hyökkäämisestä viime ottelussa, joten siitä maalinteko tuskin jää kiinni.

AC Oulun Media ei ole tänään reissussa, joten otteluseurantaa ei tule ottelusta somealustoilta. Ruutu+ näyttää ottelun suorana selostettuna.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko