Ennakko Edustus

AC Oulun kilpailulliset ottelut alkavat lauantaina Liigacupissa Ilvestä vastaan. Ottelu pelataan Heinäpään Jalkapallohallissa ja se alkaa klo 15.00. Liput matsiin ovat myynnissä AC Oulun seurakaupassa. Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta kotisohvalta.

Reilu pari kuukautta vierähti äkkiä ja jälleen pelataan pisteistä. Liigacup käynnistyy lauantaina AC Oulun osalta, kun ensimmäisenä kohdataan Tampereen Ilves. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa kolme kertaa, kun molemmat jäivät tavoitteistaan ja olivat alemmassa loppusarjassa. Keskinäiset ottelut menivät tasan sekä pisteissä että maaleissa, kun kumpikin voitti yhden ottelun ja ensimmäinen kolmesta ottelusta päättyi tasan.

Ilveksen runko on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, mutta ei mitenkään dramaattisesti. Oululaisittain ajatellen mielenkiintoisin uutinen tamperelaisten joukoista on Tuure Siiran lähtö paikallisvastustajan FC Hakan paitaan. Ilves on korvannut menetyksiään hyvillä hankinnoilla talven aikana, joten pelaajamateriaalin osalta ainakin tullaan näkemään vahva Ilves lauantaina Heinäpäässä. Keltavihreiden valmennus on pysynyt samana ja joukkueen rakentaminen on paria vahvistusta vaille valmista.

Tamperelaiset ovat pelanneet tänä vuonna kaksi harjoitusottelua, kuten oululaiset. Ensimmäinen harjoitusottelu Ykköseen noussutta Salon Palloilijoita vastaan päättyi tasapeliin 1-1 ja viikko sitten kissapedot kohtasivat VPS:n, josta 1-2 tappio. Oululaiset ovat kohdanneet harjoitusotteluissa vain Ykkösen joukkueita toistaiseksi. Pari viikkoa sitten vieraana kävi SJK Akatemia, josta lopputuloksena Rasselle loukkaantuminen ja 1-0 niukka voitto. Viikko sitten joukkue järjesti maalintekoharjoitusottelun KPV:ja vastaan voittaen sen suvereenisti 8-1.

Oululaisten riveistä sama virsi soi, kuten viikko sitten. Toimistolla voidaan levitellä vain käsiä tilanteen suhteen, kun yksikään oleskelulupien kanssa paininut pelaaja ei ole päässyt vieläkään maahan. Viikko sitten näytti jo, että Yanga Baliso olisi voinut ehtiä lauantain ottelua varten, mutta jälleen kerran on matkassa ollut mutkia. Valitettavasti ei ole mitään keinoa kiirehtiä oleskelulupia seuran osalta viranomaisten suuntaan ja tilanteet nykähtelevät epäsäännöllisesti eteenpäin. Joukkueesta ovat siis varmasti poissa Balison lisäksi Yann Affi, Cristhian Valencia, Rasmus Karjalainen ja Jere Kallinen, joka loukkaantui tällä viikolla harjoituksissa.

Tulevaan otteluun tavoitteemme on pystyä säilyttämään edellisessä ottelussa nähdyt hyvät asiat liigajoukkuetta vastaan ja kehittämään osa-alueita, joissa oli parannettavaa. KPV:ta vastaan esimerkiksi hyökkäyspelimme rakenne ja maalintekoalueille liikkuminen oli hyvää, paikoitellen erinomaista, josta osoituksena peräti kahdeksan maalia. Ilvestä vastaan meidän tulee kyetä liikkumaan boksiin usealla pelaajalla samalla pitäen huolta tasapainosta alempana.

KPV-ottelussa olimme ajoittain vaikeuksissa heidän prässiään vastaan, toki vastaavasti purimme sen muutaman kerran todella maukkaasti. Myös Ilves tulee varmasti ainakin ajoittain prässäämään meitä, joten olennaista on pystyä säilyttämään edellistä peliä korkeampi taso pelin avaamisessa koko pelin ajan.

Meillä on hyvä kuva tulevasta vastustajasta ja mikäli onnistumme tekemään laadukkaasti samoja asioita lauantaina, kuin aikaisemmin, niin tulemme pärjäämään ottelussa hyvin. Toki myös Ilveksellä on myös omat vahvuutensa, kuten nopeat vastahyökkäykset, jotka voivat haavoittaa meitä. Olemme kuitenkin tietoisia niistä ja valmistaudumme asianmukaisesti. Harjoituksissa pelaajat laittavat itsensä likoon, joka päivä ja sama on varmasti luvassa lauantaina Ilvestä vastaan.

Valmennusryhmän jäsen JP Savolainen

Viranomaisasiat voidaan jättää taka-alalle ja tulevalle lauantaille lähdetään sillä porukalla, joka on nyt harjoitellut keskenään intensiivisesti kolme viikkoa ja pelannut kaksi voitokasta peliä. Heinäpään Jalkapallohallissa nähdään varmasti kaksi hanakasti voittoa tavoittelevaa joukkuetta, vaikka pelisysteemit eivät vielä ole ihan timanttia tähän aikaan vuodesta. Nyt on edessä kauden ensimmäinen kilpailutilanne ja samalla täytyy ajaa sisään omia asioita, joten hyvin vaikea nostaa ennakkosuosikiksi kumpaakaan joukkuetta. Varsinkin, kun edellisiä harjoitusotteluita on vaikea verrata keskenään. Viime kaudella Liigacupista ei saatu yhtään voittoa, vain yksi tasapeli. Nyt varmasti halutaan enemmän ja Heinäpäässä nähdään taisteleva AC Oulu.

Tule lauantaina Heinäpäähän talven nauttimaan huippufutiksesta! Kausikortit ja pääsyliput myynnissä AC Oulun omassa seurakaupassa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko