Ennakko Edustus

AC Oulu on selvittänyt tiensä talvikauden Liigacupissa välierään, joka pelataan tulevana lauantaina 18.3.2023 klo 18.00 Heinäpään Jalkapallohallissa. Ennen ottelua on etkot liikuntakeskus Hukassa klo 16.00, jossa mukana ainakin Rasmus Karjalainen ja Jere Kallinen. Tule mukaan etkoille ja otteluun! Liput otteluun myynnissä ennakkoon AC Oulun seurakaupassa.

Liigacupin viimeiset ottelut ovat käsillä ennen Veikkausliigan alkua ja AC Oulu kohtaa välierässä lauantaina FC Interin. Laivastonsiniset voittivat oman lohkonsa ja turkulaiset olivat etelälohkon kakkosena. Finaaliparin toinen osapuoli ratkeaa myös lauantaina hieman aiemmin pelattavassa ottelussa, jossa kohtaavat HJK ja KuPS.

FC Inter pelasi viime kaudella niin Liigacupin kuin Suomen Cupin finaaleissa, joissa kummassakin se jäi hopeapöydän ääreen. Joukkueessa varmasti halutaan kirkastaa mitalin väriä, joten vastus ei tule missään nimessä olemaan helppo. Turkulaisten joukkue on muuttunut jonkin verran ja valmennus on uusiutunut enemmän Jarkko Wissin ottaessa päävalmentajan vastuun. Sinimustaraitaisten keskikentällä jatkaa Petteri Forsell, joka on pelipaikkansa eliittiä koko liigassa. Oululaisittain kiinnostavinta on nähdä, että onko AC Oulun entinen kapteeni Matias Ojala kokoonpanossa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Interin peli perustuu vahvaan joukkuepelaamiseen sekä hyökkäys -että puolustussuuntaan. Pelityyli on selkeä ja tehokas. Maaliero alkulohkossa oli 7-3 ja se kertoo paljon. Yhtenäinen koko joukkueen puolustaminen, vahva prässääminen ja tiivis oman boksin puolustaminen ovat mahdollistaneet tehokkaat vastahyökkäykset, joissa turkulaiset ovat vaarallisimmallaan.

Pallonhallinnan aikana joukkueella on hyvä tasapaino ja yksilöitä, jotka pystyvät monipuoliseen murtautumiseen ja maalintekoon.

Valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen

AC Oululla ei ole vielä yhtään pystiä eikä finaalipaikkaa historiansa aikana, joten voitto lauantaina olisi iso juttu seuralle ja koko yhteisölle. Matka on kuitenkin vielä pitkä ennen sitä ja se vaatii onnistuneen suorituksen hyvässä iskussa olevasta Interistä. Edellinen ottelu Hakaa vastaan oli hyvä koetus siitä, missä mennään ja mitä pärjääminen tällä kaudella vaatii. Laivastonsiniset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina jahtaamaan paikkaa loppuotteluun. Suosikin asema tulee tasaisemmasta suoritusvarmuudesta otteluissa, mutta toki täytyy muistaa, että FC Inter on myös pystynyt kaatamaan HJK:n suurinumeroisesti tälle keväälle. Siitä huolimatta oululaiset ottavat ennakkosuosikin viitan harteilleen lauantain välierässä.

Meidän on onnistuttava joukkueena vähintään yhtä hyvin kuin alkulohkossakin. Vahvuutemme ovat pitkälti samoja kuin Interinkin. Olemme scoutanneet heidät hyvin ja tiedämme kuinka voimme voittaa.

Pallonhallinnan on oltava monipuolista ja vastustajan boksiin on saatava useita pelaajia unohtamatta tasapainoa. Puolustamisessa meidän täytyy pystyä pitämään turkulaisten vahvat yksilöt poissa pallosta ja prässättävä oikeilla hetkillä yhtenäisesti.

Lähdemme hakemaan finaalipaikkaa toivottavasti täyden kotiyleisön edessä. Joukkue on lauantaina valmiina.

Rauno Ojanen

Joukkueesta ovat edelleen poissa Rasmus Karjalainen ja Jere Kallinen pitkien loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi joukkueen takalinjoilta lähti alkuviikosta Miika Koskela suuremmille kentille Norjan pääsarjan Tromssa IL:n riveihin neljän vuoden sopimuksella. Rasse ja Kalli on tavattavissa Hukan etkoilla, jonne kannattaa suunnata ennen ottelua klo 16.00.  

ACOTV

Otteluennakko