Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa SJK:n lauantaina Raatissa. Veikkausliigan ottelu alkaa kello 17.00 ja liput on myynnissä seurakaupassa. Ottelutapahtuman teemana on Wappupeli ja opiskelijaliput vain 2€. 1000:lle ensimmäiselle opiskelijalle haalarimerkki, jonka voi lunastaa turvatarkastuksesta portilta.

Vihdoinkin! Vihdoinkin päästään pelaamaan Raattiin, kotiin! Kotiavaus, jota on odotettu pitkä talvi. Raatin nurmi on vihreää ja kesä tuoksuu. Tänä vuonna ei tarvinnut aloittaa muualla ja olisihan se ollut aika irvokasta pelata kotiottelu SJK:a vastaan heidän kotistadionilla. Sääennuste näyttää hyvältä ja aurinkoiselta. Jos ei aurinko jostain syystä paistaisi, niin kyllä Laivastonsinisessä seurassa aurinko lämmittää sydämestä.

Valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen on innoissaan kotiavauksesta ja toivoo paljon yleisöä paikalle. Otteluun on myyty jo yli 1000 opiskelijalippua ja jopa SJK on seurana järjestämässä kuljetusta otteluun. Toivottavasti Raatissa nähdään ja etenkin kuullaan äänekäs kannattajakatsomo. AC Oulu on toteuttanut junnukatsomon pääkatsomoon (Pääkatsomo 5, merkatut paikat) Juniorit toivotaan tulevan paikalle hyvissä ajoin, jotta voidaan pitää pieni info siitä mihin mennään, miten siellä toimitaan, jaetaan fanituotteita ja luodaan hyvää henkeä ja futiskulttuuria yhdessä.

Kauden avaus jännittää aina, samoin kotiavaus. Siinä on jotain mitä on odotettu kauan, tällä kertaa lähes päivälleen puoli vuotta. Nautitaan yhdessä kotiavauksesta toivottavasti runsaan yleisön edessä.

Valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen

Vastaan saapuva SJK on yksi neljästä tappiottomasta joukkueesta AC Oulun ohella ennen viikonlopun Veikkausliigan kierrosta. Kaksi muuta ovat HJK ja FC Lahti. Joaquin Gómezin valmentama ryhmä on aloittanut tämän kauden voitolla FC Hakasta ja kahdella maalittomalla tasapelillä. Nottajokea vastaan oululaiset ovat tänä vuonna pelanneet kerran Liigacupin merkeissä alkulohkossa ja silloin Laivastonsiniset veivät pisteet mukanaan 1-2 voitolla. Edelliskauden viimeinen kohtaaminen päättyi myös AC Oulun riemuun Eurolopputurnauksen ensimmäisessä osaottelussa Seinäjoella. Myös viime kauden kohtaaminen Oulussa päättyi oululaisten voittoon Onni Suutarin uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. Nähdäänkö pelipäivänä 20 vuotta täyttävän Raahen härän uran toinen maali Veikkausliigassa?

Vaikka emme pysty treenaamaan Raatissa yhtään kertaa ennen lauantain peliä, saamme kotistadionista valtavasti energiaa. Kotiyleisön tuki, fanit, perhe ja ystävät katsomossa; sitä ei voi koskaan korostaa liikaa.

Osa pelaajista tulee lauantaina ensimmäistä kertaa Raattiin, mutta hekin tietävät kuinka hienoa siellä on pelata. Joukkue tulee antamaan varmasti kaikkensa ja pitkässä juoksussa se kantaa pitkälle. 

Rauno Ojanen

AC Oulu lähtee kotiavaukseen tappiottomassa putkessa, kun ensimmäisellä kierroksella kaatui KTP ja sen jälkeen tasapelit Valkeakoskella ja Helsingissä. Laivastonsiniset ovat pelanneet vahvan talvikauden, jossa on vain tahrana tappio Liigacupin finaalista HJK:a vastaan. Edellisellä kierroksella pelattu tasapeli HJK:a vastaan oli samaan aikaan hyvä suoritus ja myös pettymys, kun varsinkin siinä oli hyvä mahdollisuus ottaa kolme pistettä. Kaksi edellistä ottelua ovat kuitenkin osoittaneet joukkueessa olevan taistelutahtoa ja kykyä nousta vaikeuksista huolimatta hyvään suoritukseen. Oululaisten esitykset ovat olleet vakuuttavia, vaikka joukkueen kärkipelaajista pari on ollut koko kevään loukkaantuneena. Hyvä vireinen oululaisjoukkue lähteekin lauantain otteluun hienoisena ennakkosuosikkina kotiedun, kevään otteiden ja myös viimeisten keskinäisten otteluiden perusteella.

Oululaisten riveistä Alexander Forsström ja Lasse Ikonen ovat varmasti poissa kokoonpanosta lauantain ottelusta.

Lauantaina tullaan näkemään kova taistelu kahden Pohjanmaan välillä. Kumpi on vahvempi, Pohjois-Pohjanmaa vai Etelä-Pohjanmaa? Nyt pelataan Pohjanmaiden herruudesta! Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaalle SJK!

Kausikortit ja liput otteluun Laivastonsinisestä seurakaupasta!

Hyödynnä Ruudun tarjous, niin näet vieraspelit aina kotisohvalta ja seurakaupan sitten kotipeleihin (Tarjous voimassa 30.4. asti).

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko