Ennakko Edustus

AC Oulu ja IFK Mariehamn aloittavat Haastajasarjan lauantaina Raatissa. Ottelu alkaa klo 17.00. Ovet avautuvat klo 16.00 ja liput ovat myynnissä ennakkoon Laivastosinisessä seurakaupassa. Lisäksi otteluun asti on myynnissä lippupaketti, joka käsittää kaikki Haastajasarjan kolme ottelua. Aurinkokatsomossa ei ole palveluita lauantaina, kaikki palvelut löytyvät pääkatsomosta. Sisäänkäynti stadionille vain pääkatsomon porteilta.

Kausikortit käyvät Haastajasarjan otteluihin ja muista, että se toimii myös sarjalippuna. Jos sinulle on jäänyt otteluita väliin kauden aikana, voit ottaa kaverin mukaan peliin. Näin ei jää kausikortista ottelut käyttämättä!

Haastajasarja polkaistaan käyntiin AC Oulun osalta lauantaina, kun IFK Mariehamn tulee toistamiseen vieraaksi Raattiin. Laivastonsinisillä on edelleen paljon tavoiteltavaa, kun yksi tavoite on päästä Eurokentille. Siihen tarvitaan aluksi Haastasarjan voitto ja sen jälkeen hyvä tulos vielä Europleijareista kauden jälkeen. Vielä on siis todella paljon pelattavaa eivätkä vastukset ole helppoja, kun kaikki sarjan joukkueet taistelevat enemmän tai vähemmän “veitsi kurkulla” putoamista vastaan.

Vierailija IFK Mariehamn on runkosarjan jälkeen sarjataulukossa putoajan paikalla viisi pistettä KTP:n ja Ilveksen perässä. Kauden 2016 Suomen mestari käy siis selviämiskamppailua Veikkausliigassa, jossa on se on pelannut kaudesta 2005 asti. Nykyisistä joukkueista vain HJK ja FC Inter ovat pelanneet Veikkausliigassa pidempään yhtäjaksoisesti kuin saarelaiset.

Molemmat joukkueet ovat erottaneet päävalmentajansa tälle kaudelle hakeakseen uutta nousua loppukaudella, mutta edelleen käyrä on ollut tuloksellisesti mollivoittoinen. Kummankin joukkueen edellinen voitto on samalta viikonlopulta heinäkuusta ja molemmat ovat sen jälkeen pystyneet ottamaan vain yhden pistesuorituksen tasapelillä. Hyvin samanlaisissa asetelmissa siis lähdetään lauantaille Raattiin.

AC Oulu – IFK Mariehamn 3.6.2023. Veikkausliiga. Kuvaaja: Elias Mustonen.

Joukkueiden aiemmista kohtaamisista neljä edellistä on päättynyt AC Oulun voittoon. Tällä kaudella Raatissa lukemin 3-2 ja saarelta oululaiset hakivat pisteet pois 1-2 lopputuloksella. Kummallakaan kerralla pisteet eivät tulleet helpolla ja sitä ei voi olettaa myöskään nyt. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa joukkueet ovat häntäpäässä oululaisten majaillessa pahnan pohjimmaisena.

Molemmat joukkueet lähtevät hakemaan viikonloppuun kasvojenkohotusta ja parannusta omaan tukalaan tilanteeseen. AC Oulu on kahdessa edellisessä ottelussa näyttänyt taistelutahtonsa, vaikka pisteitä ei vielä ole tullut. Jos sama jatkuu, niin jossain vaiheessa suoritukset varmasti muuttuvat pisteiksi ja voitoiksi. IFK Mariehamn tulee Raattiin täynnä näyttämishalua, kun heillä ei ole kuin vain voitettavaa. Se ei ole yleensä vastustajalle helppo tilanne, joten voidaan odottaa todella mielenkiintoista ottelua.

IFK Marienhamn on yksi niistä joukkueista, joka on vaihtanut valmentajaa hiljattain. Edelliset kaksi ottelua se on mennyt uudessa komennossa ja muuttanut hieman lähestymistapaa riippuen vastustajasta. SJK:ta vastaan se aloitti 4-3-3 formaatiossa, kun taas Vepsua vastaan muoto oli enemmän 4-2-3-1. Mielenkiintoista onkin nähdä millaisella ottelusuunnitelmalle he lähtevät meitä vastaan liikkeelle.

Marienhamnin vaarallisin ase ylöspäin on nopeat vastahyökkäykset. Se puolustaa paljon hieman alempana blokissa ja pallon voitettuaan pyrkii etenemään aggressiivisesti kohti vastustajan maalia. Sen ylimmät pelaajat yleensä kyttäävät juuri näitä hetkiä. Tämä avaa meille mahdollisuuksia ylöspäin, mutta vastaavasti meidän on huolehdittava pallollisen pelaamisemme tasapainosta kaikkina hetkinä riittävästi.

Pallollisena Grönvit lähtee avaamaan peliä yleensä lyhyillä syötöillä ja pyrkii kontrolloituun etenemiseen. Kuitenkin etenemisyritykset tapahtuvat usein pitkillä syötöillä. Sillä on silti riittävästi laatua, että se voi esimerkiksi voitetun kakkospallon jälkeen luoda uhkaa yksillöllisellä osaamisella. Meidän onkin puolustettava ja prässättävä niin, että ajamme vastustajan pelaamaan meille edullisella tavalla esimerkiksi eteenpäin jolloin voitamme pallon itsellemme.

Päävalmentaja JP Savolainen

VeikkausTV:n otteluarviot tulevalle viikonlopulle

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko