Ennakko Edustus

AC Oulun kiivas ottelutahti jatkuu, kun joukkue matkustaa FC Lahden vieraaksi perjantaina klo 18.00 alkavaan Veikkausliigan otteluun. Oulussa ottelun voi nähdä Ruutu+:n ja kotisohvan lisäksi Wingerissä, Jumprussa ja Oluthuone Leskisessä.

Oululaiset löytyvät tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta viisi. Ricardo Duarten luotsaama ryhmä on kerännyt 11 pistettä kolmella voitolla, kahdella tasapelillä ja kolmella tappiolla. Kaikki tappiot joukkue on kärsinyt kotikentällä, joten tässä valossa vierasotteluun voi lähteä hyvällä itseluottamuksella. Edellisessä ottelussa FC Honka oli Raatissa vahvempi 1-3-lukemin.

FC Lahti löytyy taulukosta sijalta kahdeksan, mutta joukkue on pelannut vasta kuusi ottelua – se on voittanut kertaalleen, kolmesti pisteet on jaettu ja tappion karvasta kalkkia “Mustat Kuhnurit” ovat saaneet maistaa kaksi kertaa. Lahtelaisten edellinen ottelu päättyi 2-0-vierastappioon sarjakärki KuPS:n vieraana.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa merkeissä 12 kertaa. AC Oulu on keskinäisissä otteluissa niskan päällä kuudella voitolla. FC Lahti on voittanut kahdesti ja loput kuusi ottelua ovat päättyneet sopuisasti tasatuloksiin. Kaudella 2022 AC Oulu otti kolmesta kohtaamisesta kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Legendaarisin kohtaaminen joukkueiden väliltä on kaudelta 2010, kun Huuhkajat-legendat Mika Nurmela ja Jari Litmanen nokittelivat toinen toistaan upeimmilla osumilla Castrenissa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. FC Lahti voitti kyseisen ottelun lukemin 2-1.

FC Lahden riveistä löytyy oululaisyleisölle tuttuja pelaajia. AC Oulua takaisin Veikkausliigaan nostanut Loorents Hertsi, viime kaudella laivastonsinisiä edustanut Marius Könkkölä ja kaudella 2021 Oulussa pelannut Jusif Ali pyrkivät hyökkäyspään pelaajina haavoittamaan entisen seuransa alakertaa. FC Lahtea luotsaa Mikko Mannila.

Ottelu Lahdessa on jälleen yksi mahdollisuus joukkueellemme näyttää pelin kehittyneen. Muutaman poissaolon vuoksi joudumme tekemään pieniä säätöjä, mutta kaiketi haluamme jatkaa hyviä otteita vieraskentillä. Painopiste on paljon enemmän siinä miten voimme kehittää peliä, riippumatta muodostelmasta jolla pelaamme.

AC Oulu päävalmentaja Ricardo Duerte kommentoi.

Vastustajalla on ollut haasteita pelaajiston suhteen, joten on vaikea ennustaa millä kokoonpanolla he tulevat meitä vastaan pelaamaan. Lahti on vahva joukkue, joka puolustaa erittäin hyvin – meidän täytyy löytää keinot luoda riittävästi laadukkaita maalintekotilanteita ja tähän olemme panostaneet otteluun valmistautumisessa.

Duarte päättää.

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmasti poissa huomisesta ottelusta Alexander Forsström ja Tony Miettinen. Honka-ottelusta tulleiden loukkaantumisten vuoksi Ashley Coffey ja Cristhian Valencia joutuvat kenties huilaamaan huomisen ottelun.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko