Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa Eurolopputurnauksen toisella kierroksella FC Hongan lauantaina klo 17.00 alkavassa ottelussa. Oulussa peliä voi seurata hyvässä porukassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle ottelun toimittaa Ruutu+.

Europaikan metsästys jatkuu lauantaina Espoossa, jossa jälleen jatkoon pääsee vain voitolla ja silloin on tarjolla paikka Eurolopputurnauksen finaaliin. AC Oulu voitti kylmässä Seinäjoen keskiviikkoillassa SJK:n rankkareiden jälkeen ja FC Honka puolestaan kaatoi FC Interin vastaavasti pilkuilla.

Semifinaalipari on kohdannut tällä kaudella vain kaksi kertaa aiemmin ja molemmat ovat päättyneet espoolaisten selviin voittoihin. Historiassakin FC Honka on reilusti niskan päällä, mutta se on mennyttä ja lauantaina pelataan kerrasta poikki periaatteella jälleen.

Edellinen kohtaaminen Espoossa heinäkuun lopulla pelattiin helteessä. Sitä tuskin on lauantaina luvassa.

Honka on ollut tällä kaudella meille vaikea vastus ja kolme kuukautta sitten Espoossa oltiin koko peli jäljessä. Honka pelaa parhaimmillaan futista, jossa se luo pallonhallinnan avulla maalitilanteita ja viimeistelee tehokkaasti. Joukkue kykenee etenemään myös suoraviivaisesti nopeiden ja taitavien laitapelaajiensa kautta. Välillä Honka on kuitenkin tuskaillut tehottomuutensa kanssa ja hukannut pisteitä kadotettuaan otteensa. 

Meidän täytyy pystyä puolustamaan ja hyökkäämään rohkeasti, mutta tasapainosta ja muodosta huolehtien. Luonnonnurmi ja mahdollinen lumisade luovat oman mausteensa lauantain otteluun. Valmiina täytyy olla kaikella lailla.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Keltamustat lähtevät otteluun ennakkosuosikkina ja heidän kotietunsa merkitys on iso, koska heillä ei ole pitkäksi venyneen ottelun päälle minkäänlaista matkustamista. Tietenkin tämä on ansaittua paremmasta kaudesta, mutta AC Oulu ei taatusti tule antamaan mitään ilmaiseksi Tapiolan urheilupuistossa.

Europelikarsinnat jatkuvat lauantaina Espoossa Honkaa vastaan. Bussireissu Seinäjoelle on takana ja Oubus tankattu uutta reissua varten. Voitolla päästäisiin kaksiosaiseen finaaliin VPS:a vastaan, mutta siihen on vielä monella tapaa pitkä matka.

Honka kaatoi rankkarikisassa Turun Interin ja joutui myös urakoimaan 120 minuuttia ja rankkarit päälle. Siinä suhteessa puntit ovat tasan.

Rauno Ojanen

Pelit tulevat nopealla tahdilla, kun oululaiset kotiutuivat Seinäjoelta torstaina yöllä puoli kolmen jälkeen ja uudelle reissulla suunnataan jo perjantaina, joten aikaa ei ole kovin paljon valmistautumiseen eikä lepoon. Tähän joukkue on pitkän kauden aikana jo tottunut eikä se ole tekosyy millekään, vaan joukkue lähtee taistelemaan Espooseen kynsin hampain jatkopaikasta ja kauden yhdestä suurimmasta tavoitteesta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko