Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa Eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella SJK:n Seinäjoella keskiviikkona klo 18.00 alkavassa ottelussa. Oulussa peliä voi seurata hyvässä porukassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle ottelun toimittaa Ruutu+. Liput otteluun AC Oulun kannattajien kanssa samaan katsomoon tästä.

Veikkausliigakausi on paketissa, mutta seuraavaksi pelataan pudotuspelit ja ultimaattisena palkintona on paikka ensi kauden Konferenssiliigan karsinnoissa eli Eurooppa kutsuu turnauksen voittajaa. Kaava on tuttu jo viime kaudelta eli AC Oulu kohtaa SJK:n ja toisessa otteluparissa FC Honka ja FC Inter ratkovat paremmuuden. Sen jälkeen otteluparien voittajat kohtaavat tulevan viikonlopun lauantaina paremmin Veikkausliigassa sijoittuneen kotikentällä ja sen ottelun voittaja suuntaa kaksiosaiseen finaaliin Vepsua vastaan ensi viikolla.

Joukkueet kohtaavat keskiviikkona jo neljännen kerran tälle kaudelle. Kerran on pelattu Oulussa Veikkausliigaa, jolloin nottajokelaiset olivat parempia. Muut kohtaamiset ovat olleet Seinäjoella ja ne ovat päättyneet AC Oulun voittoihin niin liigassa kuin Liigacupissa. Oululaiset ovat voittaneet neljä kertaa peräkkäin vierasottelun kultamustia vastaan ja myös vuosi sitten pelatun vastaavan Eurolopputurnauksen aloituspelin.

Toukokuinen työpäivä. AC Oulu – SJK 29.4.2023. Kuvaaja: Elias Mustonen.

Joaquin Gómezin valmentaman SJK:n tarina Veikkausliigassa on ollut hieman samankaltainen kuin AC Oulun, mutta sillä erotuksella, että sijoitus oli korkeampi ja valmentajaa ei ole vaihdettu. Seinäjokiset johtivat useamman kierroksen ajan koko sarjaa alkukaudesta ja peli notkahti heinäkuun lopussa, mikä johti tappiokierteeseen. Lopulta joukkue saavutti Veikkausliigassa neljännen sijan ja sitä voi varmasti pitää kovana pettymyksenä.

Olemme tähdänneet siihen, että pelaamme kauden parhaat pelit tulevissa koitoksissa ja nyt on aika toteuttaa se. Viime lauantain ottelu toimi hyvänä kenraalina tulevaan koitokseen ja saimme kierrätettyä pelaajistoa sopivasti. Koimme pari takaiskua, mutta toisaalta saamme avainpelaajiamme levänneenä takaisin.

AC Oulun päävalmentaja JP Savolainen

AC Oulu jäi myös kauden tavoitteistaan ja oli sarjassa lopulta seitsemäs eikä parannusta tullut edelliseen kauteen. Hyvän alkukauden jälkeen loppukautta on leimannut valtava pettymys suorituksia kohtaan, kun mitalinhohto vaihtui synkkään alemman loppusarjan paikkaan. Eikä myöskään Suomen Cupin kautta päästy suoraan Eurokentille, joten se tavoite on vielä omissa käsissä ja tavoiteltavana seuraavan kahden viikon aikana. Varmoja poissaolijoita Laivastonsinisten riveistä on Magnus Breitenmoser, Onni Suutari, Yassin Daoussi, Eelis Taskila ja Roni Huhtala.

Hirveästi yllätyksiä tuskin tulee olemaan keskiviikon pelissä. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja ovat analysoineet vastustajansa vahvuudet ja heikkoudet tarkasti. Ratkaisevaa tulee olemaan kumpi onnistuu omassa ottelusuunnitelmassaan ja pelitapansa toteuttamisessa tulevassa ottelussa. Toki myös kuuluisalla päivän vireellä on osuutensa asiaan. Marginaalit tulevat olemaan varmasti pienet. Varmaa kuitenkin on, että annamme kaikkemme keskiviikkona ja taistelemme viimeiseen vihellykseen asti. Katsotaan sen jälkeen mikä on lopputulos.

JP Savolainen

Eurolopputurnauksessa voi vielä hakea balsamia kauden haavoille, joten vastaan tulee viimeisen päälle ärsytetty vastustaja molemmille – ainakin toivottavasti. Nyt voi kaudesta pelastaa vielä yhden tavoitteen ja siihen tarvitaan täydellinen suoritus, joten voidaan odottaa kovaa taistelua Seinäjoen OmaSP stadionilla keskiviikkoillan kirkkaissa valoissa. Keskiviikon jälkeen pelimiehet jatkavat ja toisessa porukassa voidaan alkaa etsiä saunamajureita päättäjäisiin.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko