Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa perjantaina FC Lahden. Ottelu alkaa klo 18.00 alkaen Lahden Hiihtostadionilla. Oulussa peliä voi seurata hyvässä porukassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle ottelun toimittaa Ruutu+. Liput otteluun AC Oulun kannattajien kanssa samaan katsomoon tästä.

Haastajasarjan toinen kierros vie AC Oulun vierailulle Lahteen, jossa kotijoukkue on kahden ottelun voittokulussa kaadettuaan edellisillä kierroksilla Ilveksen ja KTP:n. FC Lahden otteet ovat piristyneet kauden loppua kohden ja he ovat kärsineet niukkoja tappioita kärkijoukkueita vastaan.

FC Lahti on voittanut kaksi viime otteluaan ja on varmasti saanut niistä itseluottamusta tulevaan otteluun. He ovat tehneet peliinsä joitain muutoksia, mutta mitään radikaalia on tuskin luvassa perjantain ottelussa. Lahti pelaa pallollisena selkeässä 4-3-3 muodossa. Sen pyrkii edelleen etenemään pallollisena kontrolloidusti ja painostamaan vastustajan puolustuslinjaa kolmella pelaajalla. Oikean puolen laitapuolustaja lisäksi nousee hanakasti luomaan ylivoimia samalla, kun laituri leikkaa keskelle. Yksi selkeä etenemismalli on pelaaminen kärjelle suojaukseen ja etenemään tästä erilaisilla kombinaatioila.

Päävalmentaja JP Savolainen
Joukkueet kohtasivat elokuussa Raatissa ja pisteet jaettiin 1-1 lopputuloksella. Kuvaaja: Elias Mustonen.

Lahtelaiset ovat myös päävalmentajan luiskaan heittänyt joukkue ja mustat kuhnurit haluavat välttää edellisvuoden kohtalon karsintapeleistä. Kahden edellisen ottelun myötä FC Lahti on ottanut hieman pesäeroa Ilveksen ja KTP:n välillä, joista jälkimmäinen on karsijanpaikalla ja tamperelaiset puolestaan vain pisteen paremmin seuraavalla sijalla. Perjantaina tullaan todennäköisesti näkemään päävalmentaja Toni Lindbergin johdolla kovaa taisteleva kotijoukkue, joka ei anna mitään ilmaiseksi.

Puolustaessa Lahti on muokannut puolustamistaan 4-2-3-1 muotoon, mutta pyrkii edelleen puolustamaan tiiviisti kytäten vastustajan virheitä. Meidän onkin pystyttävä liikuttamaan palloa vähintään samalla tavalla kuin edellisessä pelissä Maarienhaminaa vastaan, jotta saamme Lahden muodon avattua ja pystymme hyökkäämään vaarallisesti. Lahden paras ase on edelleen nopeat vastahyökkäykset joihin sen kolme ylintä pelaajaa lähtevät todella nopeasti. Oleellista onkin laadukas pallollinen peli ja rakenteen säilyttäminen, jotta voimme vastaprässätä vastustajaa välittömästi ja neutralisoida vastustajan vastahyökkäysuhan.

JP Savolainen

Oululaisilla on hyvä historia FC Lahtea vastaan, kun edellisestä häviöstä on aikaa yli 13 vuotta. Tämän kauden saldo on voitto vieraissa ja tasapeli Raatissa. Joukkue lähtee kohti Lahtea varmasti helpottuneena, kun edellisviikolla kaatui IFK Mariehamn kotona ja kahden kuukauden voitoton putki meni poikki. Vaikka tuosta pitkästä alavireisyydestä ei ihan heti toivukaan, on joukkueelta silti lupa odottaa hyvää tulosta Hiihtikseltä. Joukkue on sitoutunut Eurotavoitteeseen tälle kaudelle, joten jokainen ammattilainen varmasti tekee kaikkensa sen eteen.

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmasti poissa Eelis Taskila, Hamed Dramé, Rony Huhtala, Onni Suutari, Maximus Tainio ja Lasse Ikonen.

VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu:

Lähetyksessä käsitellään Veikkausliigan 22.-24.9 pelattavia loppusarjojen  päätöskierroksen otteluita. Veikkausliiga-studion viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa ilmaiseksi ja ilman erillistä kirjautumista Veikkaus Vetojen Youtube-kanavalta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko