Ennakko Edustus

AC Oulu ja HJK kohtaavat toistamiseen huhtikuussa. Ottelu pelataan Helsingissä Bolt Arenalla 23.4.2023 klo 18.30. Oulussa ottelua voi seurata Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu. Liput AC Oulun kannattajien katsomoon tästä linkistä.

Jälleen Helsinki, jälleen Bolt, tällä kertaa Veikkausliiga. Kuukausi aloitettin samalla areenalla Liigacupin finaalilla, jossa HJK oli 2-1 lukemin parempi ja vei kauden ensimmäisen kilpailun nimiinsä. Laivastonsinisten ainoan maalin teki Onni Suutari. Nyt pelataan Veikkausliigaa ja tähtäimessä on tärkeät sarjapisteet.

HJK on pelannut kolme ottelua ennen sunnuntain kohtaamista ja on särjäkärjessä ainoana joukkueena. Helsinkiläiset ovat siis ottamassa kaulaa muihin heti ensimmäisillä kierroksilla. Mikään toinen joukkue ei ole vielä suoranaisesti ilmoittautunut Klubin haastajaksi, mutta tilanne voi muuttua sunnuntaina, kun pohjoisen kylmä puhuri saapuu Boltille. AC Oulu on ollut Veikkausliigassa kahtena edelliskaudella “pieni piikki lihassa” stadilaisille, kun kolmesta edellisestä ottelusta oululaisilla on kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

HJK pelaa tällä hetkellä hyvin offensiivista jalkapalloa, jossa tavoitteena on painostaa vastustajan maalia niin pallollisessa kuin pallottomassa vaiheessa. Se pyrkii prässäämään korkealta ja liikkumaan aggressiivisesti kohti palloa. Voittaessaan pallon se pyrkii nopeisiin vastahyökkäyksiin ja etenemään isoihin tiloihin tai jopa suoraan maalintekotilanteeseen.

Pallollisena HJK pyrkii luomaan ylivoimia vastustajan puolustuslinjaa vastaan. Erityisesti laita-alueilla se on vahva, sillä molemmat laitapuolustajat nousevat voimakkaasti — jopa samaan aikaan. Hyökkääminen on yksinkertaista, mutta tehokasta. Jos HJK menettää pallon, pyrkii joukkue voittamaan sen välittömästi takaisin itselleen intensiivisellä vastaprässillä.

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen.

Offensive Minded Football From The North saapuu jälleen etelään ja tavoitteena on ottaa täydet sarjapisteet HJK:n kustannuksella, mutta millään tavalla helppoa se ei tule olemaan. Oululaisten täytyy jälleen pelata täydellinen peli, jotta pisteet matkaavat pohjoiseen. Täysien pisteiden ottaminen on kuitenkin pystytty toistamaan kahdella edellisellä kaudella, joten se varmasti kasvattaa itseluottamusta, kun tiedetään voittamisen olevan aidosti mahdollista suurta Klubia vastaan. Joukkue ei voi lähteä samanlaisella otteella peliin, kuin viimeksi Valkeakoskella, koska nyt on vastassa vähintään piirun verran kovempi joukkue ja takaa-ajo voi olla todella vaikeaa. Jos Laivastonsiniset jatkavat sitä, mitä talvikauden ja Haka-ottelun toinen jakso oli, tullaan näkemään varmasti jännittävä ottelu ja täyden pistepotin ottaminen on mahdollista.

Edellinen pelimme HJK:ta vastaan ​​Liigacupin finaalissa oli AC Oululle kauden ensimmäinen tappio. Tulos oli erittäin vaikea siihen nähden, miten pelasimme. Esimerkiksi meidän Xg (odotetut maalit) oli hieman korkeampi kuin vastustajalla kyseisessä pelissä. Nyt on aika pitää kiinni aikaisemmasta suorituksestamme ja yrittää saada erilainen tulos.

Päävalmentaja Ricardo Duarte

HJK lähtee sunnuntain otteluun selvänä ennakkosuosikkina, kuten varmasti kaikkiin tämän kauden matseihin kotimaan liigassa. Heillä on materiaalinen ylivoima, joten voittaminen varsinkin heidän kotikentällään on todella haastavaa kaikille Veikkausliigan joukkueille. Edellinen kohtaaminen finaalissa oli tasainen ja ottelu olisi voinut päättyä maalipaikkojen perusteella kummalle tahansa, joten sen perusteella voidaan odottaa todella jännittävää ottelua pohjoisen ja etelän välillä. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko