Ennakko Edustus

AC Oulu ja SJK kamppailevat jatkopaikasta Suomen Cupissa keskiviikkona. Ottelu pelataan Seinäjoella OmaSP Stadionilla 17.5.2023 klo 18.00. Oulussa ottelua voi seurata Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu. Liput AC Oulun kannattajien katsomoon tästä linkistä.

Suomen Cup jatkuu AC Oulun osalta keskiviikkona, kun joukkue matkustaa vieraisiin Seinäjoelle. Arpaonni oli hieman heikko tässä vaiheessa, matsin kummallekin joukkueelle, kun vastaan valikoitui haastaja omasta sarjasta. Oululaisittain kävi huonompi tuuri, kun kotietu meni Seinäjoelle.

Sanotaan, että Suomen Cup on lyhin tai helpoin tie Eurooppaan. Lyhin se on varmasti, mutta missään nimessä se ei ole helppoa. Sen AC Oulu sai kokea viime vuonna, kun viidennellä kierroksella sarjaporrasta alempaa tullut JäPS vei ottelun nimiinsä ja pudotti oululaiset laulukuoroon. Nyt arpa ratkaisi kovan vastustuksen kummallekin, vaikka molemmat olisivat varmasti halunneet siirtää Veikkausliigajoukkueiden kohtaamisia hamaan tulevaisuuteen. Kaikki pitää kuitenkin voittaa joka tapauksessa, jos meinaa syksyllä kannua nostella Suomen Cupissa.

SJK on tällä hetkellä kovassa lennossa ja he ovat Veikkausliigassa kolmantena kahden ottelun vähemmän pelanneena kärkikaksikkoon nähden. Seinäjokiset kävivät AC Oulun kotiavauksessa Raatissa pari viikkoa sitten hakemassa pisteet tylyin lukemin ja he ovat edelleen ainoa joukkue liigassa ilman tappioita.

Päävalmentaja Joaquin Gómezin luotsaama seinäjokelaisnippu haluaa varmasti revanssin viime syksyn Eurolopputurnauksesta putoamisesta, kun AC Oulu vei tiukan ottelun nimiinsä. Oululaiset puolestaan haluavat revanssin kotiavauksesta ja lunastaa jälleen jatkopaikan OmaSP Stadionilla. SJK aloitti oman Suomen Cupin taipaleensa edellisessä ottelussa omaa SJK Akatemia -joukkuetta vastaan, jossa edustusjoukkue oli 5-1 parempi.

Suomen Cupin jatko on siis voitosta kiinni, ja jos ottelu on tasan 90 minuutin jälkeen, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkuilla. Edellisen kerran oululaiset pääsivät kokemaan rankkarikilpailun jännitystä Liigacupin välierässä Heinäpäässä maaliskuussa, josta Laivastonsiniset menivät finaaliin, minkä takia AC Oulu pääsee aloittamaan vasta nyt neljänneltä kierrokselta.

Oululaiset eivät fiilistele enää välierää, vaan keskittyvät tulevaan koitokseen ja tähtäimenään jatkopaikka cupissa. Päävalmentaja Ricardo Duarten valmentamat Laivastonsiniset lähtevät Seinäjoelle hyvin sujuneen viikonlopun ottelun jälkeen, jossa tuli ensimmäinen kotivoitto tälle kaudelle Vepsua vastaan. AC Oulun riveistä ovat varmasti poissa loukkaantuneet Alexander Forsström ja Tony Miettinen.

Ensimmäinen Suomen Cupin ottelu, jossa kaksi Veikkausliiga-joukkuetta kohtaavat. Tehtävä on toistaiseksi haastavin, sillä SJK on ainoa Veikkausliiga-joukkue, joka ei ole hävinnyt yhtään ottelua liigassa ja jolla on paras pistekeskiarvo ottelua kohti. SJK on parantanut huomattavasti maalipaikkojen luomista hyökkäyspäässä, mutta he pysyvät silti uskollisina periaatteilleen, jotka ovat auttaneet heitä hallitsemaan pelejä pallonhallinnan avulla. Toisaalta prässijärjestelmämme on osoittautunut melko tehokkaaksi lähes jokaisessa ottelussa, joten odotamme mielenkiintoista kohtaamista Seinäjoella.

AC Oulu lähtee jälleen kerran kentälle etsimään parannuksia pelityyliimme vaikealla vieraskentällä, tiedämme sen, mutta Seinäjoella meillä oli yksi viime kauden parhaista suorituksistamme.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko