Ennakko Edustus

AC Oulu ja Ilves taistelevat Veikkausliigan pisteistä perjantaina. Ottelu pelataan Tampereella Ratinan Stadionilla 5.5.2023 klo 18.00. Oulussa ottelua voi seurata Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu. Liput AC Oulun kannattajien katsomoon tästä linkistä.

Veikkausliigan kevään otteluruuhka alkaa tulevasta viikonlopusta. Perjantaina AC Oulu pelaa Ilveksen vieraana ja ensi viikon tiistaina kotona Raatissa kohdataan KuPS. Saman viikon lauantaina Vepsu tulee Raattiin vieraaksi, jonka jälkeen seuraavalla viikolla on Suomen Cupin ottelu keskiviikkona 17.5. ja sen jälkeen jatketaan seuraavana maanantaina Raatissa Honkaa vastaan.

Kahden ottelun viikkoja siis mennään ja pisteitä täytyisi nyt ottaa lisää, jotta omiin kauden tavoitteisiin päästäisiin. Perjantaina vastaan tuleva Ilves on hyvässä vireessä ja he ovat voittaneet kaksi edellistä ottelua, joista toinen Suomen Cupissa Tepsiä vastaan ja viime lauantaina he kaatoivat KTP:n. Kissapedot lähtevät viikonlopun kierrokselle sarjataulukossa sijalta neljä.

AC Oulu lähtee puolestaan synkistä varjoista kohti Tamperetta. Niskassa on 0-3 rökäletappio viikonlopulta Raatista SJK:a vastaan. Kovin odotuksin kotivaukseen lähtenyt oululaisnippu ei pystynyt luomaan yhtään maalipaikkaa lauantaina, joten tuleva ottelu on myös hyvä mahdollisuus nollata edellinen vastoinkäyminen ja päästä uuteen loistoon, jota Laivastonsiniset ovat osoittaneet koko talvikauden.

Yksi hävitty ottelu ei pitkässä juoksussa maata kaada eikä joukkueen osaaminen ole mihinkään kadonnut. Nyt on aika nousta varjoista kohti aurinkoa ja näyttää jälleen etelässä, miltä se pohjoisen kylmä puhuri tuntuu ja ottaa kolme pistettä Ilveksen kustannuksella.

Perjantain kierrokselle AC Oulu ja Ilves lähtevät tasaväkisissä asetelmissa. Tähän ottelupariin Ilves lähtee hienoisena ennakkosuosikkina. Heillä on hyvä vire päällä ja on heidän kotiottelunsa, joten suosikin viittaa voidaan sovitella kissojen niskaan. AC Oulu haluaa pestä kasvonsa lauantain jälkeen, joten oululaiset tulevat hinkkaamaan mirriä vastakarvaan ja eivät varmasti aio jättää pistettäkään Ratinan hiekkalaatikolle.

Päätavoitteemme seuraavassa pelissä on palata hyviin esityksiin ja olla uskollisia pelimme perusperiaatteille. Samalla meidän on saatava takaisin energinen taisteluhenki, joka on meidän joukkueen henki.

Vastustaja on hyvä ja heillä on monia erittäin hyviä pelaajia. Meiltä on poissa varmasti seuraavasta ottelusta Ashley Coffey, Eelis Taskila ja Alexander Försström. Terveystilanne joukkueessa on muuten erittäin hyvä ja meillä on runsaasti valinnanvaraa 18 pelaajaan, jotka matkustavat Tampereelle. Ja nämä ovat aina hyviä uutisia valmentajille.

Päävalmentaja Ricardo Duarte

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko