Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa perjantaina FC Hakan Tehtaankentällä. Ottelu alkaa 14.4.2023 klo 18.00. Oulussa ottelua voi seurata Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu. Liput otteluun Tiketin kautta.

Kauden toinen kierros ja jälleen mennään olosuhteita pakoon, mutta tällä kertaa Valkeakoskelle. Siellä on kenttä mintissä reilun 20 tuhannen asukkaan urheilukaupungissa.

Koskilla on viime kaudesta odotukset korkealla, kun joukkue pelaa Eurokentillä ja sitä myötä varmasti odotukset ovat vähintään samat tälle kaudelle. FC Haka pelasi edelliskauden vastoin kaikkien odotuksia neljänneksi ja sai paikan Eurooppaan playoffien kautta lopulta Vepsua vastaan. Viime kauden kovin maalipyssy on jättänyt joukkueen, vaikka kovia pelimiehiä jäikin, mutta monessa kausiennakossa on epäilty olevan vaikeaa korvata Lee Erwinin tasoista pelaajaa. Jos uudet hankinnat siihen pystyvät, niin viime kauden uusinta on varmasti mahdollista Valkeakoskella.

FC Haka aloitti Veikkausliigakautensa SJK:n vieraana Seinäjoella, josta ei pisteitä matkannut Koskille, kun Nottajoki otti voiton maalein 2-1. Lisäksi perjantain ottelua ajatellen mustavalkopaitaisilla painaa varmasti mielessä edellinen kohtaaminen AC Oulua vastaan hallikaudella Eerikkilässä, jossa tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen oululaiset kuittasivat jatkopaikan Liigacupissa Hakan jäädessä ulos pudotuspeleistä. Näiden perusteella tullaan varmasti näkemään latautunut ja taisteleva kotijoukkue, joka haluaa taistella täysillä pisteistä. Edellinen kohtaaminen oli kuuma ja vääntö kovaa, joten perjantai-iltana todennäköisesti sulaa viimeisetkin lumenrippeet tehtaankentän reunoilta joukkueiden kohdatessa toisensa.

AC Oulu aloitti Veikkausliigakautensa hienolla voitolla KTP:n vieraana Kotkassa lukemin 0-2. Ennakkoon odotetussa matsissa oululaiset pystyivät vastaamaan hyvin kotkalaisten hypeen, mikä nousijajoukkueella yleensä on, eikä vihreäraitaiset päässeet yllättämään kauden avauksessa. Hyvässä vireessä oleva perjantain vierasjoukkue on pelannut koko talvikauden hyvin ja saman vireen voidaan oletettaa jatkuvan, kun sen hiipumisesta ei kuitenkaan näytä olevan mitään merkkejä. Oululaiset lähtevätkin otteluun hienoisena ennakkosuosikkina hakemaan kolmen pisteen pottia pohjoiseen.

FC Haka rakentaa tällä kaudella viime kauden mahtavien saavutusten päälle. Heidän organisoituminen kentällä on samanlainen kuin viime kaudella ja perustuu 343-järjestelmään. Hyvin puolustuksensa organisoinut Haka on joukkue, joka luonnollisesti yrittää puolustaa eteenpäin erittäin aktiivisesti. Pallon kanssa he käyttävät rotaatioita ja ylivoimia löytääkseen avainpelaajia, kuten Janne-Pekka Laine tai Juan Lescano luomaan peliä. Haka on myös erityisen vaarallinen hyökkäyspelissä, joissa Logan Rogersonin nopeus ja 1v1-taidot ovat erityisen vaarallisia, mille tahansa Veikkausliigan joukkueelle. Pisteiden saamiseksi AC Oulun tulee olla jälleen erittäin hyvä ja tasainen koko pelin ajan. Mutta uskomme, että paras versio AC Oulusta on vielä tulossa ja tällä viikolla joukkue on saavuttanut merkittävää edistystä harjoituskentällä, joten joukkue on valmis Valkeakosken peliin.

Päävalmentaja Ricardo Duarte

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko