Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa perjantaina Ilveksen Tampereella. Ottelu alkaa klo 18.00 alkaen Ratinan Stadionilla. Oulussa peliä voi seurata hyvässä porukassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle ottelun toimittaa Ruutu+. Liput otteluun AC Oulun kannattajien kanssa samaan katsomoon tästä.

Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros ja Laivastonsinisten matka käy kohti Tamperetta kolmannen kerran tälle kaudella. Kohtaaminen on joukkueiden viides tänä vuonna, kun cupit lasketaan mukaan. Oululaisten saldo on toistaiseksi yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Perjantaina on siis mahdollisuus tasoittaa puntit Ratinan iltavaloissa.

Ilves on teroittanut kyntensä kauden loppua kohden päävalmentajan vaihdoksen jälkeen. Pääkäskijä Joni Lehtosen luotsaama joukkue käänsi kurssia elokuussa juuri AC Oulua vastaan voitettuaan ottelun Raatissa 85 päivän voitottoman jakson jälkeen. Tamperelaiset tekivät sen vielä seuraavalla viikolla toistamiseen Suomen Cupissa ja päätyivät lopulta voittamaan koko kilpailun viime viikonloppuna pelatussa finaalissa.

Ilveksellä on kolmesta viime pelistä saldona kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Lisäksi he ovat tuoreita Suomen Cupin voittajia, joten joukkueessa on varmasti hyvä ja itseluottamusta täynnä oleva fiilis tällä hetkellä.

Se puolustaa erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti blokissaan ja on erittäin aggressiivinen puolustaessaan eteenpäin. Meidän tuleekin pystyä houkuttelemaan Ilves aloittamaan prässin ja sitten iskemään prässin taakse syntymiin tiloihin ja sitten kiihdyttymään hyökkäystä kohti vastustajan maalia. KTP -ottelussa pystyimme tähän erinomaisesti ottelun alussa ja myös tämän jälkeen yksittäisinä hetkinä pelin sisällä. Nyt olennaista on kyetä laadukkaaseen pallolliseen peliin johdonmukaisemmin läpi ottelun.

Ilves lähtee hanakasti vastahyökkäyksiin ja sen neljä ylintä pelaajaa ovat todella juoksuvoimaisia. Vaikka haluamme olla rohkeita pallon kanssa ja jatkuvasti etsiä mahdollisuutta edetä, on tietynlainen kärsivällisyys ja hyökkäyksen tasapainon säilyttäminen olennaista. Varsinkin puolustuslinjan ja sekä keskikenttäpelaajien on ennakoitava pallonmenetyshetkiä, jotta Ilves ei pysty käyttämään vahvuuksiaan ja hyökkäämään isoihin tiloihin.

Päävalmentaja JP Savolainen

Tupsukorvat lähtevät perjantai-iltaan kolmen ottelun voittoputkessa ja he varmistivat Veikkausliigapaikan ensi kaudelle edellisellä kierroksella. Kauden osalta heillä ei ole mitään voitettavaa tai hävittävää enää, vaan voivat lähteä otteluun paineettomassa tilassa.

Toukokuussa juhlittiin voittoa Ilveksestä Otson viime hetken maalilla Ratinassa. Kuva: Juha Tamminen.

Oululaisilla ei ole myöskään Veikkausliigan osalta panokset kovin suuret. Tähtäimessä on Eurolopputurnauksessa pärjääminen, joten ottelusta olisi tärkeä saada hyvä tulos, koska edellisestä voitosta vieraissa on kulunut jo kolme kuukautta. AC Oulu lähtee kuitenkin otteluun positiivisilla mielin, kun kaksi edellistä kotiottelua on voitettu ja joukkue on selvästi päässyt uuteen iskuun loppukesän notkahduksen jälkeen.

Pallollisena Ilves avaa sekä lyhyillä että pidemmillä syötöillä. Jos annat siihen mahdollisuuden, niin he varmasti etenevät linja kerrallaan ja yrittävät päästä kontrolloidusti maalintekotilanteisiin. Heidän valikoimastaan löytyy kuitenkin myös pitkät avaukset, jotka yleensä suuntautuvat suoraan linjan taakse kohti heidän nopeita pelaajiaan. Perjantaina meidän onkin kyettävä paineistamaan vastustajaa tavalla, joka mahdollistaa pallon ympärillä olevien alueiden kontrolloimisen, muttei jätä selustaamme turhan haavoittuvaksi. Myös hetket jolloin voitamme pallon ovat tärkeitä: Ne ovat toisaalta erinomaisia hetkiä edetä nopeasti ja haavoittaa vastustajaa, mutta meidän on oltavia joukkueena taitavia myös ymmärtämään milloin on parempi säilyttää pallonhallinta ja kontrolli pelissä.

JP Savolainen

Tamperelaiset juhlivat perjantaina vielä Suomen Cupin voittoa Ratinassa kotiyleisön edessä ja pelaavat myös viimeisen ottelun stadionilla, kun uusi Tammelan stadion valmistuu ensi kaudeksi. Tämä olisi erittäin hyvä paikka aiheuttaa hieman säröä juhlatunnelmaan ja kairata täydet pisteet Ouluun vietäväksi. Ilves lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka onkin sarjataulukossa alempana, mutta heillä on erinomainen jakso alla ja sen perusteella ansaitsee suosikinviitan harteilleen.

Varmoja poissaolijoita AC Oulun riveistä on Ashley Coffey, Yassin Daoussi ja Onni Suutari.

Uusi Veikkausliigastudio on julkaistu. Janne Hakulinen ja Simo Pitkänen analysoivat Veikkausliigan otteluita viikonlopun kierrokselle.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko