Ennakko Edustus

AC Oulu ja HJK ovat raivanneet tiensä Liigacupin finaaliin ja ratkovat kauden ensimmäisen kilpailun voittajan. Ottelu pelataan Helsingissä Bolt-Arenalla lauantaina klo 15.00. Oulussa Laivastonsiniset yhteistyökumppanit Leskinen, Jumpru ja Winger näyttävät ottelun. Kotikulmilla voit kuunnella ottelun selostuksen suorana Radio Kalevasta, jossa alkaa ennakkostudio tuntia ennen ottelua. Omalle kotisohvalle ottelun näyttää myös tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelu.

Kauan on tätä odotettu, kun AC Oululla on ensimmäisen kerran mahdollisuus tavoitella Cup-pystiä itselleen ihan konkreettisesti olemalla finaalissa. Yhden voiton päässä on seurahistorian ensimmäinen mestaruus ja kaikki on omissa käsissä. Vaikka monille Liigacup on vain lämmittelyä Veikkausliigan kynnyksellä, niin oululaisille AC Oulun kannattajille se on enemmän. Laivastonsiniset lähtevät tosissaan pelaamaan Liigacupin voitosta lauantaina ja kaatamaan Klubia Helsinkiin.

Lauantain vastustaja HJK on kovin, mitä on tällä kaudella vastaan asettunut. Helsinkiläiset ovat vuodesta toiseen mestarikandidaatteja ja heidän suurin vihollinen on käytännössä joka vuosi he itse. Jos he pystyvät oman pelaajamateriaalin tasolla suorittamaan koko kauden, niin heitä ei pysäytä mikään. Mutta sehän on vain ideaalitilanne, kun kuvaan astuvat mahdolliset loukkaantumiset ja Europelien suma. Silloin voi alkaa vaikuttamaan myös ulkopuoliset seikat lopputuloksiin, mutta Klubilla on riittävä määrä laadukkaita pelaajia taklaamaan senkin ongelman. Lauantain haaste ei tule olemaan helppo eikä sitä kukaan varmasti uskokaan.

AC Oulu on ollut piikki HJK:n lihassa kahtena viime kautena. Kummallakin kaudella on kerran pystytty kaatamaan Klubi ja viime kaudella myös toisesta ottelusta tasapelillä napattiin yksi piste kotiin. TIlastojen valossa tällä kaudella olisi oivallinen mahdollisuus laittaa puntit tasan, kun maratontaulukossa tilanne on niin Veikkausliigan kuin Liigacupin osalta yhden voiton enemmän kallellaan helsinkiläisille. Edellisen ja ainoan kerran joukkueet kohtasivat Liigacupissa kaudella 2007, jolloin ottelu päättyi tasan 2-2 varsinaisella peliajalla ja HJK vei ottelun nimiinsä rankkareiden jälkeen.

Menneet sikseen ja nyt on aika kääntää katseet lauantaille. Haaste on kova, mutta usko vielä kovempi siihen, että AC Oulu voittaisi ensimmäisen palkinnon. HJK on kaikilla mittareilla ennakkosuosikki otteluun, mutta haastajan asema sopii tässä vaiheessa Laivastonsinisille.

Edessämme on seurahistorian ensimmäinen finaali. Kaikki pelaajat ja taustat tekevät parhaansa menestyäksemme ottelussa, kuten he ovat tehneet läpi alkukauden. Vastustaja on kaikkein vaikein, minkä Suomen kentillä voi kohdata, mutta toisaalta taas se on haaste ja mahdollisuus mitata joukkuettamme mestarisuosikkia vastaan.

HJK:n pelityyli on muuttunut merkittävästi viime kaudesta. He puolustavat korkealta prässäämällä ja he ovat myös suoraviivaisempia hyökkäyssuuntaan. Vastaprässi ja suoraviivaisuus ylöspäin suunnanvaihdoissa ovat nyt heidän tyylinsä ja he pelaavat itse asiassa melko hyvin näiden periaatteiden mukaan.

Voittaaksemme lauantaina tarvitsemme täydellisen suorituksen. Olen varma, että pelaajat tekevät kaikkensa ja uskovat meidän omaan pelisysteemiin. Toivottavasti paikalle tulee mahdollisimman paljon meidän kannattajia ja teemme yhdessä ottelussa yhden seurahistorian merkittävimmän tapahtuman.

Päävalmentaja Ricardo Duarte

AC Oulun kokoonpanosta varmasti poissa ovat Alexander Forsström ja Jere Kallinen.

Liput otteluun ja AC Oulun kannattajien katsomoon tästä.


ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko