Ennakko Edustus

AC Oulu ja OPS pelaavat kauden viimeisen paikallisottelun huomenna perjantaina klo 18:30 alkaen. Ottelussa ylivoimaiset paineet voidaan kasata kotijoukkueena toimivalle Oulun Palloseuralle, joka taistelee kynsin hampain sarjapaikastaan.

AC Oulu ja OPS ovat kohdanneet virallisissa merkeissä kahdeksan kertaa. Viisi kertaa ottelun voittoa on juhlinut laivastonsininen AC Oulu ja kolme kertaa pisteet on jaettu tasatuloksella. Edellinen paikallisottelu pelattiin heinäkuussa Raatissa yli 4000 silmäparin edessä. Ottelu päättyi AC Oulun hienoon 3-1-voittoon Matias Ojalan, Mika Nurmelan sekä Aapo Heikkilän maaleilla. Menneet eivät perjantaina kuitenkaan vaakakupissa paina, sillä OPS tarvitsee kipeästi pisteitä pitääkseen kiinni sarjapaikastaan myös ensi kaudelle.

OPS:n joukkueessa on käynyt syksyyn mittaan melkoinen turbulenssi, sillä peräti neljä ulkomaalaistapelaajaa heinäkuun avauskokoonpanosta on vaihtanut maisemaa. Palloseuran joukkue on siis paljolti erilainen ja AC Oululle tuntematon, mutta kolme kirjainta sytyttää taatusti jokaisen pelaajan.

Kumpikaan joukkue ei keiku tällä hetkellä Ykkösen kuntopuntarin kärkipäässä, mutta molempien otteissa on ollut piristymisen merkkejä. AC Oulu palasi viikonloppuna voittokantaan tyylipuhtaalla 4-0-kotivoitolla AC Kajaanista. OPS puolestaan koki niukan 1-0-vierastappion sarjakärki SJK:lle.

– OPS:lla on taatusti tässä ottelussa kaikki paineet. Heillä on paljon uusia ja minulle tuntemattomia pelaajia, mutta taistelu on taattua. Me pelasimme Kajaania vastaan ehjän ottelun, mutta tekemistä täytyy parantaa edelleen – lähdemme ottamaan täyttä pistepottia satakymmenen lasissa ja armoa ei meidän leirissä anneta tippaakaan. Jokaisen täytyy virittää itsensä paikallisottelun tunnelmaan ja antaa itsestään aivan kaikki ja vaatia sitä myös kaverilta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen heittää.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#7 Mika Nurmela – kokenut kehäkettu on ollut parhaimmillaan juuri paikallisotteluissa
#2 Janne Hietanen – kapteeni, jonka kokemus ja taito korostuu tärkeissä paikoissa

Seuraa heitä, OPS:
#2 Juhani Koponen – OPS:n maalivahti on torjunut joukkueelleen paljon pisteitä kauden aikana
#4 Reginal Richardson – iso ja vahva brittitoppari on pelannut hyvin OPS:n paidassa

AC Oulun kokoonpanoon palaavat pelikiellosta vapautuva Tuure Siira, sekä flunssan selättänyt Sami Hyvärinen. Inttikuviot ovat sotkeneet Henry Mäkäräisen viimeistä kuukautta. Edellisessä ottelussa debyytin tehnyt Anselmi Nurmela pelannee viikonloppuna OLS:n A-junioreissa. AC Kajaania vastaan jalkansa loukannut David Monsalve kuntoutunee perjantaille.

OPS – AC Oulu
perjantaina 20.9. klo 18:30
Raatin stadionilla

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko