Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa sunnuntai-iltana Raatin stadionilla FC KooTeePeen. Kyseessä on todennäköisesti Matias Ojalan viimeinen ottelu Oulussa ennen siirtoa Keski-Euroopan kentille.

Vierasjoukkue FC KooTeePee on ennen sunnuntain ottelua Ykkösen neljäntenä ja laivastonsininen kotijoukkue sarjan viidentenä. FC KooTeePee on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kärkijoukkueet Haka ja SJK, ja sitä voidaan pitää Ykkösen nousutaistelun mustana hevosena. AC Oulun ero kärkijoukkue Hakaan on 12 pistettä, mutta myös oululaisjoukkue tulee taistelemaan kaikista jaossa olevista pisteistä kauden viimeiseen pillin vihellykseen asti. Sunnuntain jälkeen AC Oulun ohjelmassa on vielä kuusi ottelua, joista kolme pelataan Oulussa. Edellisessä ottelussa AC Oulu hävisi FC Viikingeille, kun vuosaarelaisjoukkue haki pisteet Raatista lukemin 2-3. Kotijoukkueen loppukiri alkoi liian myöhään, eikä pistesaldo karttunut Joonas Sohlon kahdesta maalista huolimatta. Pettymyksen myötä nälkää jäi tuleviin otteluihin, ja jälleen sunnuntaina AC Oulu haluaa näyttää kannattajille parastaan.

Seurat ovat kohdanneet vuosien varrella yhteensä 11 kertaa. Oulussa on pelattu yhteensä viisi Ykkösen ottelua: kotijoukkue on voittanut kolmesti ja kaksi kertaa on pelattu tasan. Tämän kauden molemmat kohtaamiset ovat päättyneet tasalukemiin. Kauden ensimmäisessä kotiottelussa AC Oulu nousi ”Matigol” Ojalan laukauksella loppuhetkillä 3-3-tasatulokseen ja Kotkassa joukkueet pelasivat maalittoman kamppailun. Otteluissa kotkalaisjoukkuetta vastaan Joni Mäkelä ja Dritan Stafsula ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti. AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tietää, ettei vihernuttujen asema Ykkösen kärjen tuntumassa ole sattumaa.

– Kotka pelaa erittäin kurinalaista puolustuspelaamista, mutta hyökkää lujaa ja laadulla. He ovat olleet koko kauden kärjen tuntumassa, eikä se missään nimessä ole sattumaa. Meidän täytyy kuitenkin keskittyä sataprosenttisesti omaan tekemiseen, joka on ollut aivan liian ailahtelevaa viime aikoina, Ojanen kertoo.

Kyseessä on suurella todennäköisyydellä Matias Ojalan viimeinen ottelu Raatissa. Tällä kaudella kuusi maalia iskeneen superlupauksen tilanteesta tiedotetaan pian lisää. Oululaisyleisöllä on sunnuntaina erinomainen mahdollisuus nähdä Ojala viimeistä kertaa lähiviheriöillä ja kannustaa AC Oulu voittoon, antaen suurlupaukselle ikimuistoiset jäähyväiset.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#10 Matias Ojala – oululaisen juniorityön kirkkain helmi nähdään vielä sunnuntaina Raatissa.
#13 Joonas Sohlo – tuplasi maanantaina kauden maalisaldonsa neljään osumaan.

Seuraa heitä, FC KooTeePee:
#13 Giorgi Ositashvili – georgialaisvahvistus on vakuuttanut kotkalaisjoukkueen alakerrassa.
#20 Valeri Minkenen – kuusi maalia tällä kaudella, piipahti AC Oulussa ensimmäisellä liigakaudella.

AC Oulun kokoonpanosta on varmuudella sivussa vain Lassi Nurmos. Muutaman pelaajan kohdalla pelikunto selviää lähempänä ottelua.

AC Oulu – FC KooTeePee
Sunnuntaina 18.8. kello 18:30
Raatin stadionilla

Katso ottelu livenä netistä 5 euron hintaan!>>

S-etukortilla kaksi yhden hinnalla aurinkokatsomoon! (vain lippuluukulta ostetut liput – ei voida yhdistää muihin etuihin)

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko