Ennakko Edustus

Pitkä odotus on ohi ja Ykkösen sarjakausi on vihdoin valmis alkamaan. Laivastonsinisten ensimmäinen testi on vierailu AC Kajaanin luona. Ottelu vihelletään käytiin huomenna lauantaina klo 17.00.

AC Oulu julkisti tällä viikolla seuran ja joukkueen tavoitteen – nousun Veikkausliigaan. Yltiöpäisisti riskeistä on kuitenkin turha huolestua, sillä talous ohjaa seuran toimintaa myös jatkossa. Kova tavoite vaatii onnistumisia monella eri saralla ja ensimmäinen porras on noustava lauantaina Kajaanissa.

Etuliitekaima AC Kajaani nousi Ykköseen viime kauden päätteeksi. Mika Lumijärven johtama joukkue on yllätysvalmis myös korkeammalla sarjatasolla.

Joukkueet kohtasivat talven aikana kaksi kertaa. Molemmat ottelut menivät oululaisten nimiin, mutta erittäin pienillä marginaaleilla – tasaista on varmasti luvassa myös sarja-avauksessa.

Kommentit

– Pitkä valmistautuminen ja odotus ovat päättyneet ja pääsemme vihdoin tositoimiin. Joukkueessa on erittäin hyvä meininki päällä ja voittamisen nälkä meillä on kova. Kajaanin kanssa pelasimme talvella kaksi erittäin tasaista vääntöä ja kaiken järjen mukaan näin tulee jatkumaan myös sarja-avauksessa. Kuten talvella lupasin, mikäli kolme pistettä Ouluun lähtee, koutsi tulee paluumatkan pyörällä perässä, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu Markus Heikkinen. Aleksi Gullsten puolestaan on toipunut pelikuntoon.

Seuraa heitä

Koko joukkue. AC Oululla on kasassa tasokas ja laaja materiaali, jossa kilpailua pelipaikoista on luvassa läpi pitkän sarjakauden.