Ennakko Edustus

AC Oulu lähtee otteluun tavoittelemaan jatkoa voittoputkelleen, sillä vaikean heinäkuun jälkeen kolmesta elokuun ottelusta joukkue on saalistanut täydet yhdeksän pistettä. Pisteitä kaivataan myös jatkossa, sillä AC Oulu metsästää yhä takaa sarjan kärkikaksikkoa FC Lahti – PK-35.

– Me tiedostamme, että jäljellä on kahdeksan ottelua, joissa varmasti jokaisessa tulee olemaan kova panos. Emme kuitenkaan ajattele kokonaisuutena näitä kahdeksaa peliä, vaan etenemme matsin kerrallaan. Yritämme treenata hyvin ja olla valmiita jokaiseen peliin. Sen pidemmälle on turha vielä katsoa, painottaa AC Oulun ja koko Ykkösen maalintekijätilaston kärkinimi Dritan Stafsula.

– Elokuun voitot ovat joka tapauksessa auttaneet joukkuetta siinä mielessä, että voimme olla nyt taas rennompia ja uskoa omiin vahvuuksiimme. Tämän joukkueen pelaajissa on paljon potentiaalia ja uskon, että uusiakin maalintekijöitä vielä nähdään loppukaudella, jatkaa hyökkääjä.

Viime lauantain kotiottelussaan AC Oulu käytännössä hautasi FC KooTeePeen haaveet taistella sarjan kärkisijoista. Sunnuntaina sama kohtalo uhkaa FC Hämeenlinnaa, joka on yhden ottelun enemmän pelanneena oululaisista neljän pisteen päässä. Pohjoiseen hämeenlinnalaiset saapuvat kuitenkin hyvässä iskussa kahden voiton ja yhden tasapelin jälkeen.

– Kauden alku meni meiltä tuloksellisesti ja pelillisesti hyvin. Kesäkuussa tuli loukkaantumisia ja saalistimme vain yhden tasapelipisteen. Juhannuksen jälkeen tilanne parani ja olemme keränneet seitsemästä viime ottelusta 16 pistettä, Hämeenlinna päävalmentaja Jussi Lempinen taustoittaa.

Hämeenlinnan paras maalintekijä on ollut viiden täysosuman Mikko Kalervo, jonka maalitehtailu on tosin hyytynyt väkevän alkukauden jälkeen. Muita avainpelaajia ovat 178 liigaottelun keskikenttämies Jukka Vanninen, kolme maaliakin iskenyt isokokoinen brassitoppari Ozeias Graciano sekä Daut Kuqi. Lisäksi seura hankki heinäkuussa ex-TamU-pelaaja Ilari Ruuthin ja jatkoi lainasopimustaan JJK-hyökkääjä Antto Hilskan kanssa.

AC Oulun ja FC Hämeenlinnan kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi kesäkuun alussa oululaisten selkeään 4-0-vierasvoittoon Stafsulan maalattua kahdesti ja Janne Hietasen sekä Randy Edwini-Bonsun kertaalleen.

– Tiedämme, minkälainen vastustaja on tulossa, mutta ihan varmasti tulossa on erilainen peli kuin silloin Hämeenlinnassa. Kova matsi on edessä, mutta viime pelien onnistumiset ovat vankistaneet itseluottamustamme ja uskomme vahvasti omaan tekemiseemme, Stafsula korostaa.

– Vastustajamme tulee pelaamaan puolustusvoittoisesti. Silloin kyse on jälleen kerran omien hyökkäysten viemisestä loppuun asti, reagoimisesta pallonmenetyksiin sekä vastustajan vastaiskujen eliminoimisesta. Meidän on oltava samalla aggressiivisia ja rohkeita, mutta myös maltillisia, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen toteaa.

Hyökkäyspään ratkaisupaikoissa katseet kohdistuvat myös sunnuntaina erityisesti Stafsulaan sekä Edwini-Bonsuun, jotka ovat olleet elokuun aikana erinomaisessa iskussa.

– Olen päässyt heinäkuun matkani jälkeen hyvin taas sisään joukkueeseen, jota minulla oli kova ikävä. Olen onnistunut heti myös maalinteossa, mutta tärkeintä on, että AC Oulu menestyy. Nautin tällä hetkellä pelaamisesta todella paljon ja sydän on pelissä mukana. Ilman tunteita pelaamisessa ei ole mitään järkeä, Stafsula naulaa.

AC Oulu saa sunnuntaina keskikentällään erittäin tärkeän palasen takaisin, kun kapteeni Jani Kauppila vapautuu yhden ottelun pelikiellostaan.

On myös mahdollista, että AC Oulun valmennusjohto pääsee sunnuntaina valitsemaan pelaajansa ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko kalustosta.Viime viikonlopun ottelun nilkkavaivan takia huilannut Matias Ojala sekä pitkään sivussa ollut Joonas Pennanen hakevat nimittäin lauantaina pelituntumaa OLS:n A-junnujen ja FC OPA:n mukana. Mikäli pelaaminen tuntuu hyvältä, ovat molemmat kokoonpanossa – ainakin vaihtopenkillä – sunnuntaina.

LISÄÄ ENNAKKOA OTTELUSTA TUOREESSA ACIAA-LEHDESSÄ!

AC Oulu – FC Hämeenlinna Raatin stadionilla sunnuntaina klo 18.30 – tervetuloa!

(Toimitus)