Ennakko Edustus

Kauden 2016 Ykköstä on jäljellä enään neljä ottelua. AC Oulu saa ensin vastaansa vierasottelussa Hakan, jonka jälkeen vuorossa kauden viimeiset kotiottelut EIF:iä ja TPS:ä vastaan. Kauden viimeinen ottelu pelataan vieraissa JJK:ta vastaan.

Panokset ovat suuret. Mikäli Laivastonsiniset haluavat taistella vielä tosissaan sarjan ensimmäisestä ja toisesta sijasta, on sunnuntaina otettava voitto Valkeakoskelta. Tasapelit kotona FC Jazzia ja vieraissa KPV:tä vastaan rokottivat pistesaldoa sen verran että JJK on nyt sarjakärjessä neljä pistettä edellä. Toisena Ykkösen sarjataulukossa on TPS, kaksi pistettä edellä oululaisjoukkuetta. Sunnuntainen vastustaja FC Haka on kerännyt 30 pistettä, joka oikeuttaa turvalliseen keskikastin sijoitukseen. 

23:ssa ottelussa 15 osumaa iskenyt Aristote Mboma jatkaa Ykkösen maalipörssin kärjessä. FC Hakan paras maalintekijä on ollut SJK-laina Elias Ahde, joka iskenyt valkeakoskelaisille kolme täysosumaa. Aikaisemmin tällä kaudella Ahde oli Jazzin riveissä, jossa hän iski seitsemän maalia. Hakan valmennuksessa nähtiin muutos, kun seura ilmoitti syyskuun alussa vapauttaneensa Kari Martosen päävalmentaja pestistä. Tilalle tuli kokenut valmentajakaksikko Asko JussilaOlavi Huttunen. Huttunen valmensi vielä viime kauden alussa Vaasan Palloseuraa Veikkausliigassa. 

Viisi viimeistä ottelua ovat olleet Laivastonsinisille vuoristoratamainen matka. Näistä otteluista kasassa on komeat voitot Grankulla IFK:sta ja KTP:stä sekä tasapelit FC Jazzia ja KPV:tä vastaan. Saldoa huonontaa ruma kotitappio FF Jaroa vastaan. Haka on hieman piristynyt valmentajanvaihdoksen myötä, viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet kaksi voittoa ja kolme häviötä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen heinäkuussa Oulussa päättyi AC Oulun komeaan 3-1 voittoon. Nyt tarvittaisiin jälleen voittoa, jotta unelma noususta eläisi vahvempana. 

Kommentit

– Meillä on ollut tällä viikolla kunnolla tunnetta harjoituksissa. Toivon mukaan draivi siirtyy myös pelikentälle huomenna. Tulemme tekemään hieman muutoksia edellisen ottelun avaukseen. Nyt meillä saa uudet jätkät vielä näytönpaikkoja loppukaudesta, joten tosi nälkäinen joukkue meillä on lähdössä Valkeakoskelle. Sunnuntaina lähdemme pelaamaan kauden parasta peliä, ja sen pitää riittää voittoon. Haka on joukkue,  joka on täynnä hyviä yksilöistä ja penkin päässä ovat nyt kokeneet valmentajat. Olemme luottavaisia omaan tekemiseen, kertoo viimeistelyharjoituksen päätteeksi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Pitkäaikaisloukkaantuneiden Petteri Pietolan ja Antti Peuran lisäksi poissa ovat Akseli Kalermo sekä Cephas Doku. Kalermo on lievän loukkaantumisen vuoksi sivussa muutaman päivän. Ghanalaishyökkääjä Dokulla on reisivamma, jonka vuoksi mies on todennäköisesti sivussa koko loppukauden.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko