Ennakko Edustus

AC Oulun pisteiden metsästys Ykkösessä jatkuu lauantaina, kun joukkue matkaa Myllykoskelle MyPan vieraaksi. Laivastonsinisillä on jo takataskussa 2-0 -kotivoitto Gnistanista, mutta MyPalle kyseessä on vasta sarjakauden avausottelu.

Vuosien saatossa MyPa on ollut AC Oululle vaikea vastus. Joukkueet ovat kohdanneet 9 kertaa virallisissa otteluissa ja vain kertaalleen AC Oulu on ottanut täyden pistepotin. Tämä tapahtui vuosi sitten heinäkuussa, kun Saviniemen perinteikkäällä jalkapallostadionilla laivastonsiniset ottivat 0-2 -vierasvoiton. Ottelusta muistetaan erityisesti Loorents Hertsin unelmakanuuna vasempaan ylänurkkaan.

Viime kaudella MyPa oli pitkään putoamisvaarassa, mutta onnistui säilyttämään sarjapaikkansa Ykkösessä lopulta viimeisten kierrosten kirillään. Joukkueella on tälle vuodelle uusi päävalmenteja, kun vanha mestarikoutsi Ilkka Mäkelä teki paluun ja otti vetovastuun. Myllykoskella on myös tehty farmisopimus Veikkausliigassa pelaavan HIFK:in kanssa, joten vaihtuvuutta pelaajistossa on odotettavissa kauden mittaan. Joka tapauksessa MyPaa on jälleen ennakkokaavailuissa veikattu sarjan häntäpäähän. Suomen Cupin alkulohkossa joukkue jäi viimeiselle sijalle ottaen vain 3 pistettä yhden voiton myötä ja kesäkuun lopussa pelattu kenraaliharjoitus sarjakauteen toi 2-1 -tappion Mikkelissä MP:n vieraana.

MyPa menetti tälle kaudelle kokoonpanostaan 8 sarjamaalia iskeneen Rony Huhtalan, joka siirtyi Gnistaniin. Hänen saappaitaan yrittää paikata muunmuassa nuori brasilialainen HIFK-laina Vitinho sekä toinen uusi hyökkäyspään hankinta Arjan Goljahanpoor. Lisäksi puolustuksen johtohahmoksi on siirtynyt Kotkasta kokenut Juuso Laitinen, joka kantaa myös kapteenin nauhaa.

AC Oulun lähtökohdat otteluun ovat varsin positiiviset, onhan alla viime lauantailta 2-0 -kotivoitto sarja-avauksesta Raatin viheriöltä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue esitti vakuuttavia otteita ja maaliverkot olisivat voineet venyä enemmänkin. Nimensä maalintekotilastoon saivat lopulta Niklas Jokelainen ja Anselmi Nurmela. Pientä jobinpostia tuli vahvasti laitapakin tontilla esiintyneen Henrik Ölanderin loukkaantumisen myötä, mutta kyseessä oli onneksi vain kova tälli nilkkaan, joka ei vaadi pidempää huilia.

Myllykosken vierasreissu aloitetaan AC Oulun toimesta jo perjantaina, jolloin joukkue suuntaa kohti Pajulahtea ja yöpyy siellä. Näin varmistetaan mahdollisimman tuoreet jalat lauantain otteluun, kun pelipäivänä ei ole enää edessä pitkää siirtymää.

Kommentit

– Koko joukkue on kunnossa ja meillä on hyvä viikko takana treeneissä. Tarkoitus ei ole muuttaa mitään omassa pelissä vierasotteluun vaan samalla peli-ilmeellä vedetään kuin kotiavauksessa Raatissa, kommentoi päävalmentaja Jyrki Ahola AC Oulun lähtökohtia lauantain otteluun.

 

Kokoonpanotilanne

AC Oulun koko rosteri on päävalmentaja Aholan käytettävissä Myllykosken vierasreissulle.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko