Ennakko Edustus

AC Oulun paidassa viime kaudella seitsemän maalia 26 Ykkösen ottelussa viimeistellyt Morten Gerster Peipinen ja AC Oulu ovat solmineet elokuun puoliväliin saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Peipinen nähdään AC Oulun kokoonpanossa jo huomenna lauantaina, kun laivastonsiniset kohtaavat Vasa IFK:n Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa Arina Areenalla klo 16:00 alkaen.

Tanskalaissuomalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja saapui viime keväänä Ouluun etsimään suomalaisia sukujuuriaan. Sattumien summa oli lopulta päätyä AC Oulun harjoituksiin ja lyhyen testijakson päätteeksi takataskusta löytyi pelaajasopimus.

21-vuotiaan pelaajan kausi oli pitkälti koko joukkueen kaltainen – alkukaudesta kadoksissa ollut maalijyvä löytyi heinäkuussa kotiottelussa JIPPO:a vastaan ja tuloksena kaudesta oli lopulta tehot 7+2. Randers FC:n juniorimyllyn läpikäynyt nuori mies pelasi viime kauden pääasiassa hyökkääjän paikalla, mutta monipuolinen pelaaja viihtyy erinomaisesti myös keskikentällä.

Gerster Peipinen taistelee koko joukkueen tavoin huomenna lauantaina paikasta Suomen Cupin 4. kierrokselle. Arina Areenalla kello 16:00 pelattavaan 3. kierroksen kamppailuun laivastonsiniset saavat vastaansa Ykköseen nousseen VIFK:n.

Kommentit

– Morten löi itseään läpi viime kaudella. Hän pystyy pelaamaan viittä ylintä paikkaa systeemissämme, joka on arvokas lisä joukkueelle. Hän tekee pienet asiat hyvin ja rytmittää peliä järkevästi. Odotan tältä taitavalta pelaajalta loppukauden kaltaisia otteita ja paljon tehoja, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi tuoretta sopimusta.

 

– Huominen ottelu on meille puolestaan todella tärkeä. Enää ei harjoitella, vaan nyt täytyy voittaa – sen on pakko näkyä jokaisesta pelaajasta, taustasta ja yleisöstä. Haluamme edetä Cupissa pitkälle ja haastaa Veikkausliigajoukkueita toden teolla, Ojanen sanoo päättäväisesti.

 

 

Kokoonpanotilanne

Laivastonsinisten kokoonpanosta poissa ovat varmuudella hyökkääjä Petteri Pietola (loukkaantuminen) sekä maalivahti Johannes Wentin (perhesyyt).

Seuraa heitä

Kilpailu on kovaa – ketkä lunastavat paikan aloituskokoonpanossa?

 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko