Ennakko Edustus

AC Oulu saa maanantaina vastaansa sarjakärki JJK:n. Jyväskyläläiset ovat olleet hurjassa lennossa, kuten Laivastonsinisetkin, joten maanantaina Raatin illassa nähdään varmasti huikea ottelu.

Asetelmat sarjataulukossa eivät voisi herkullisemmat olla, ajatellen maanantain ottelua. JJK johtaa sarjaa 33 pisteellä. AC Oulu ja TPS tulevat molemmat kaksi pistettä perässä. Laivastonsiniset ovat sarjassa toisena paremman maalieron turvin. Voitolla AC Oululla on siis mahdollisuus nousta sarjakärkeen. Maalintekotilastossa AC Oululle ei ole vielä löytynyt haastajaa, sillä Aristote Mboma jatkaa maalipörssin kärjessä 13 osumalla. David Ramadingayella on kasassa keskikentän pohjapelaajalle huikeat kahdeksan maalia. JJK:n riveistä Saku Leppänen ja Niko Markkula ovat iskeneet viisiä maalia mieheen.

JJK onkin hankkinut elokuun siirtoikkunan aikana lisää ruutia hyökkäyspäähän. Suomalaisittain varsin menestyneesti Suomessa ja ulkomailla pelannut Tomi Petrescu palasi kasvattajaseuraansa. Lisäksi ”kettupaitojen” riveihin siirtyi kamerunilaishyökkääjä Gaël Etock, joka iskenyt jo kolme osumaa kolmessa ottelussa. Oululaisyleisön mielenkiinnon JJK:n riveistä voi silti viedä vielä viime kaudella laivastonsinisessä pelipaidassa pelannut Toni Tahvanainen

Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarin voiton vie JJK saldolla 4-0-1. Viimeisin tappio on heinäkuun lopulta Kokkolasta, jossa isäntäjoukkue KPV oli parempi luvuin 2-1. Viime kierroksella JJK kaatoi Hakan kotiottelussaan kahdella lisäajan maalilla. AC Oulun kuntopuntari näyttää saldoa 3-1-1. Viimeisimmässä ottelussa TPS kaatoi oululaiset Kaarinassa pelatussa ottelussa 3-1. Kotona Laivastonsiniset ovat silti olleet vahvoja, sillä edelliset kohtaamiset päättyivät suvereneesti 3-0 voittoon KPV:stä, sekä 3-1 voittoon Hakasta. Toivotaan että huikea kotivire jatkuu, ja JJK kaatuu maanantaina Raatin stadionilla! 

Kommentit

– JJK on ollut meille aina tiukka vastustaja. Joukkueet tuntevat toisena, sillä olemme pelanneet kauan aikaa samalla sarjatasolla. Vaikea peli on varmasti tulossa, sillä JJK osaa hallita pelejä, mutta iskeä myös vastahyökkäyksistä. Viimeksi Jyväskylässä me näytimme vastahyökkäys pelaamisen mallia. Mutta uskon että mielenkiintoinen ottelu on tulossa, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat pitkäaikaispotilaat Petteri Pietola ja Antti Peura. TPS-ottelussa loukkaantunut Markus Heikkinen on poissa pelikentiltä muutaman viikon. Lisäksi Aleksi Lappalaisen pelaaminen on epävarmaa. Kokoonpanoon vahvistukseksi saadaan lainasopimuksella Rovaniemen Palloseurasta saapunut Aleksi Kalermo. Miroslav Paunovic taasen pelaa kolme ottelua lainalla Kakkosen FC YPA:ssa, koska hänen on saatava peliaikaa ja -tuntumaa ennen syksyn tärkeitä pelejä. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko