Ennakko Edustus

Sarjan ylivoimainen johtaja ja vielä ilman tappioita seilaava Rovaniemen Palloseura saa AC Oulun vieraaksi kotikentälleen tulevana lauantaina. Kuuma pohjoisen derby käynnistyy Rovaniemen keskuskentällä klo 17:00.

AC Oulu lähtee haastamaan Kari Virtasen luotsaamaa nippua. RoPS on pystynyt muuten tasaisessa sarjassa pitämään pintansa ja muiden pelatessa ristiin, on se onnistunut venyttämään sarjajohtonsa jo 14 pisteeseen. Neljällä tappiolla sarjassa toiseksi vähiten hävinnyt AC Oulu lähtee jatkamaan tappiottomien otteluiden putkeaan siis kovimmassa paikassa.

Rovaniemeläisten riveistä on helppo löytää onnistujia – maalivahti Mikko Vilmunen on kaivanut pallon selkänsä takaa ainoastaan seitsemän kertaa, topparipari Obilor – Alison on dominoinut sekä ilmassa että maassa. Keskikentälle on heittää mm. El Salvadorin maajoukkueen Turcios ja kokenut Tuomo Könönen. Lisäksi, kun hyökkäyspäässä vireeseen ovat päässeet niin Aleksandr Kokko, Mika Lahtinen kuin Mbachu Emenike, ei sarjasijoitus ole yllätys.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa – ensimmäinen kohtaaminen rovaniemellä oli AC Oulun hallintaa, mutta RoPS nappasi kolme pistettä vastaiskumaalilla. Toisessa ottelussa Raatin stadionilla pisteet jaettiin kaksijakoisessa taistelussa 0-0-tuloksella.

– RoPS:n ylivoima on ollut pieni yllätys, mutta joukkue sai lentävän lähdön sarjaan ja täten hyvän itseluottamuksen päälle. Tämän jälkeen joukkue on liitänyt muiden yläpuolella, mutta aikaisemmat kohtaamiset ovat osoittaneet että voimme haastaa heidät aivan varmasti. Voitto vaatii meiltä kuitenkin nappisuoritusta pelin jokaisella osa-alueella, mutta sitä lähdemme rohkeasti hakemaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi.

Harmaita hiuksia Maliselle aiheuttaa Janne Hietasen kahden ottelun pelikielto, mutta korvaajien tulee täyttää kokeneen sotaratsun saappaat.