Ennakko Edustus

AC Oulu matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi Urheilupuiston Yläkentälle lauantaina 27.6. pelattavaan Ykkösen päivän ainoaan otteluun. Kamppailu käynnistyy kello 18:00. Ottelua voi seurata livenä Ravintola Sport It:ssä sekä HuuhkajaTV:ltä ja VeikkausTV:ltä.

Sarjataulukossa Turun Palloseura löytyy 18 pisteellä kolmantena, pisteen päässä sarjassa toisena olevasta PK-35:stä. AC Oulu on tällä hetkellä yhdeksän pelatun pelin jälkeen kuudentena 11 pisteellä. Lauantain tuleva ottelu on joukkueiden toinen keskinäinen kohtaaminen tälle kaudelle, ensimmäinen joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi 0-0 tasapeliin 9.5. Raatissa.

 

AC Oulu lähtee lauantain kamppailuun altavastaajana kuitenkin tiedostaen, että TPS on lyötävissä kotonaan. Tästä osoituksena on se, että TPS on hävinnyt tällä kaudella kaksi ottelua Ykkösessä, molemmat hieman yllättäen kotonaan. Vierasvoitot Turusta ovat käyneet hakemassa FC Jazz ja PS Kemi. Vierasvoitto vaati kuitenkin Laivastonsinisiltä huomattavasti parempaa puolustuspeliä, kuin mitä Vantaalla nähtiin maanantaina. Puolustuspelin ja joukkueen taisteluilmeen tulee olla samalla tasolla, kuin edellisessä kotiottelussa PS Kemiä vastaan. Lisäksi AC Oulu pelasi 0-0 tuloksesta huolimatta hyvän ottelun varsinkin puolustuksellisesti Turun Palloseuraa vastaan 9.5. pelatussa joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

 

TPS on tämän hetken viiden pelin kuntopuntarissa kovakuntoisin joukkue. Turkulaisten tilillä on 5 ottelua, joista saldona on 3 voittoa ja 2 tasapeliä, yhdeksän tehtyä maalia eikä yhtään päästettyä maalia. TPS onnistui nollaamaan esimerkiksi 17.6. Vantaalla pelatussa kamppailussa sarjassa eniten maaleja mättäneen ja Laivastonsinisille mielipahaa edellisessä ottelussa aiheuttaneen PK-35:n 0-0 tasapelissä. Turkulaiset ovat päästäneet sarjassa vähiten maaleja, vain 5 päästettyä maalia kymmeneen otteluun eli 0,5 päästettyä maalia per ottelu. Kaiken lisäksi nämä 5 päästettyä maalia ovat tulleet kahdessa pelissä, joten TPS on pelannut tällä kaudella kunnioitettavat 7 nollapeliä. Tilastojen perusteella on helppo lähteä ennakoimaan ja odottamaan vähämaalista, tiukkaa puolustustaistelua.

 

AC Oulu ja Turun Palloseura ovat kohdanneet vuosien saatossa yhteensä 6 kertaa sarjapeleissä, sekä kerran Liigacupissa. AC Oulu ei ole voittanut TPS:aa kertaakaan ja pistetiliä Laivastonsiniset on onnistuneet kartuttamaan turkulaisten kustannuksella vain yhden pisteen verran, kuluvan kauden toisessa 0-0 tulokseen päättyneessä kotiottelussa. Aiemmat Turun reissut AC Oululla ovat  sujuneet mollivoittoisesti, sillä joukkue on pelannut Turussa historian saatossa 2 sarjapeliä, häviten molemmat maalierolla 9-0.

Kommentit

– Jalkapallojoukkue on juuri niin hyvä kuin edellinen ottelu, ja me emme ole tällä hetkellä hyviä. Kahdessa edellisessä pelissä nähty oman maalin varjelu ei ollut riittävällä tasolla Vantaalla. TPS on sarjan kovakuntoisin joukkue ja pitänyt maalinsa puhtaana kunnioitettavan pitkään – on täysin varma asia, että puolustuspelimme täytyy olla hyvää, jos haluamme pisteitä ottaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oululta puuttuvat kentältä pelikieltoa kärsivät Dritan Stafsula sekä Crispine Odula. Antti Uimaniemi ja Matias Ojala lähestyvät pelikuntoa, mutta eivät ole tässä pelissä kokoonpanossa.

 

Seuraa heitä

Morten Gerster-Peipinen #11, AC Oulu

Morten pelasi maanantaina Vantaalla pirteän kamppailun, tehden joukkueen ainoan maalin, ja alustaen joukkuekavereilleen maalipaikkoja. Lisäksi hänellä olisi ollut mahdollisuudet muutamaan lisämaaliinkin hieman terävämmällä viimeistelyllä. Pystyykö Morten jatkamaan Turussa samalla positiivisella ilmeellä?

 

TPS:n puolustuspeli

Vähiten päästettyjä maaleja Ykkösessä, vain 5 omiin kymmenessä pelissä. 7 nollapelin myötä yhteensä 640 minuuttia putkeen ilman takaiskuja. Löytääkö AC Oulu keinot haavoittaa turkulaisten puolustusryhmitystä?