Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa sunnuntaina kauas etelään Tammisaaressa pelaavan Ekenäs IF:n vieraaksi. Joukkueen loukkaantumissuma alkaa pikkuhiljaa hellittää, kun tuikitärkeistä sarjapisteistä lähdetään taistelemaan Tammisaaren Keskuskentällä sunnuntaina 14.6. kello 18:30.

Täksi kaudeksi Ykköseen noussut, vuonna 1908 perustettu Ekenäs IF isännöi AC Oulua 14.6 Tammisaaren Keskuskentällä. Kyseessä on AC Oulun ja Ekenäs IF:n historian ensimmäinen keskinäinen ottelu vastakkain, harjoitus- sekä sarjapelit mukaan lukien. AC Oulu on sarjataulukossa sijalla 7 kahdeksalla pisteellä, kun taas EIF on sarjajumbona kolmella pisteellä.

 

Tammisaarelaisten ensiaskeleet Ykkösessä eivät ole sujuneet kovinkaan mallikaasti, sillä seitsemän kierroksen jälkeen kotijoukkue on pystynyt tasapeliin VIFKta, FC Jazzia sekä Hakaa vastaan pelatessaan. Loput 4 peliä se on hävinnyt PK-35:lle, PS Kemille, Turun Palloseuralle sekä JJK:lle.

 

Varsinkin puolustuspeli on tuottanut sarjanousijalle ongelmia, sillä joukkue on päästänyt seitsemässä pelissä 18 maalia. EIF-maalivahti Ville Viljala on saanut noukkia palloa selkänsä takaa 2,5 kertaa per ottelu.

 

AC Oulu lähtee vierasotteluun hyvistä asemista, allaan voitto sarjakärki PS Kemistä. Joukkueen esitys lauantaina jätti hieman parannettavaa pallollisessa pelissä, mutta kyseisessä kamppailussa kaikkien Laivastonsinisten pelaajien asenne oli päävalmentaja Rauno Ojasen peräänkuuluttamalla tasolla. Varsinkin puolustuspeli oli Perämeren derbyssä todella jämäkkää ja rautaista.

 

AC Oulu sai lauantain tuloksesta roimasti itseluottamusta, ja toivon mukaan Tammisaaren Keskuskentällä nähdäänkin vapautunut laivastonsininen joukkue. Vastaavanlaisella puolustusasenteella, aktiivimisemmalla pallollisella pelillä ja terävällä hyökkäyspelillä on lupa odottaa hyvää tulosta tuliaisiksi kotiin Ouluun.

 

 

Kokoonpanotilanne

Rauno Ojasella on ensimmäistä kertaa positiivinen ongelma AC Oulun puolustuspään kasaamisessä. Viime pelissä puolustuslinja pelasi hyvän ottelun vaarallista PS Kemin hyökkäysarsenaalia vastaan, ja lisäksi Janne Hietanen on kärsinyt pelikieltonsa. Myös Crispine Odulan alavartalovamma alkaa helpottaa, ja mies nähtiinkin kentällä jo Kemi-pelin loppuhetkillä.

 

Lisämielenkiintoa otteluun tuo AC Oulun pelaava maalivahti. Kauden ensiesiintymisen Ykkösessä pääsee tekemään harjoitusotteluissa hyviä otteita esittänyt Johannes Wentin, kun ykkösmaalivahti Alessandro Marzuoli joutuu olemaan sivussa ottelusta nilkkatulehduksen takia.

Seuraa heitä

AC Oulu #30 Johannes Wentin

Sarjadebyytin tekevän Wentinin edellinen pelattu peli on Suomen Cupin ottelu OTP:tä vastaan. Näkyykö pelituntuman puute, tai ensimmäisen sarjapelin jännitys GBK-kasvatin otteissa?

 

 

EIF #15 Fisnik Gerxhalius

Nuori, vuonna 1992 syntynyt hyökkääjä paukutti viime kaudella Kakkosessa yhteensä 17 maalia. Tällä kaudella ruuti on ollut märkää, sillä maaleja on syntynyt vain 1. Pystyykö albanialainen löytämään maalintekojyvänsä AC Oulua vastaan?

 

EIF #44 Mamadou Konate

Vastikään EIF:n kanssa sopimuksen tehnyt Mamadou Konate edusti AC Oulua kausilla 2007-2008, tehden 55 pelaamassaan virallisessa ottelussa 16 maalia. Tekeekö Konate paluun kentille vanhaa kotiseuraansa vastaan?