Ennakko Edustus

Kovavireinen AC Oulu matkaa lauantaiksi Jyväskylään jossa se kohtaa niin ikään kovassa vireessä olevan kotijoukkueen JJK:n kello 17:00 alkavassa ottelussa. AC Oulun kannattajat matkaavat otteluun suurella porukalla, mutta kamppailu sarjapisteistä näytetään myös Ravintola Sport It:ssä.

Kotijoukkue JJK on sarjataulukossa kolmantena 32 pisteellä, kun AC Oulu on sarjassa viidentenä 27 pisteellä. Molemmilla joukkueilla on 16 ottelua pelattuna. Viiden ottelun kuntopuntarissa kotijoukkue JJK on sarjan toiseksi kovakuntoisin joukkue. Kuntopuntarin kärkipaikkaa pitää AC Oulu.

AC Oululla on hyvät lähtöasetelmat lauantain kamppailuun. Viidestä edellisestä pelistä sillä on voitot Ekenäs IF:stä, PS Kemistä, Mikkelin Palloilijoista sekä VIFK:sta, ja tasapeli FC Hakaa vastaan edellisestä vieraspelistään. Joukkueella on edellisen Ekenäs-ottelun positiivisesta tuloksesta huolimatta parannettavaa, sillä AC Oulun esitys ei Rauno Ojasta tyydyttänyt.

JJK:n lähtöasetelmat lauantain kamppailuun ovat myös kohdallaan. Jyväskyläläiset ovat voittaneet edellisistä viidestä ottelustaan neljä ja hävinneet vain kerran. JJK on voittanut PK-35 Vantaan, TPS:n, VIFK:n sekä PS Kemin. Tappion joukkue koki hieman yllättäen edellisessä kotipelissään FC Jazzia vastaan lukemin 1-2.

Joukkueen vireestä kertoo se, että kahdessa edellisessä vieraskamppailussaan se on kaatanut sarjan kärkipäässä majailevat Turun Palloseuran sekä PK-35:n. Peli JJK:ta vastaan on AC Oulun kuluvan kauden yhdeksäs vierasottelu. Näistä otteluista sillä on tilillään kaksi voittoa, kaksi tasapeliä sekä neljä tappiota. Joukkueen kaksi edellistä vieraspeliä ovat sujuneet paremmin, kuin alkukauden vieraskoitokset.

JJK:lle ottelu on yhdeksäs kotipeli kuluvalle kaudelle. Jyväskyläläiset ovat voittaneet kotiotteluistaan neljä, tasapelejä on ollut kolme ja kotitappioita JJK on kokenut vain yhden.

Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet yhteensä yhdeksän kertaa. Joukkueet ovat kohdanneet viidesti Ykkösessä, kahdesti Veikkausliigassa sekä kahdesti Liigacupissa. Ykkösen keskinäisissä otteluissa AC Oululla on neljä voittoa ja vain yksi tappio. Veikkausliigassa JJK voitti molemmat ottelut. Liigacupin otteluissa AC Oululla on yksi voitto ja yksi tasapeli jyväskyläläisiä vastaan.

AC Oululla on positiivisia muistoja Jyväskylästä viime kaudelta, kun se voitti Mika Nurmelan jäähyväiskamppailussa JJK:n lukemin 1-2. Jyväskylä on muutenkin ollut Laivastonsinisille mieluisa vieraspaikka, sillä oululaiset ovat ottaneet JJK:n vieraina historian saatossa yhteensä kolme vierasvoittoa. JJK on voittanut Laivastonsiniset kotonaan kahdesti. Lauantain kamppailusta on odotettavissa tiukka ja tasainen taistelu sarjapisteistä.

Molemmat joukkueet ovat kovassa vireessä, ja lähtevät itseluottamusta hehkuen kamppailuun, voitto mielessä.

Kommentit

– Sarjapisteitä saa edelleen ottelusta yhtä paljon kuin alkukaudella, mutta kyllä panokset kovenevat mitä pidemmälle syksy etenee. Sarja on tasoittunut äärimmäisen tiukaksi ja voittoja tarvitaan, jotta pysytään kyydissä mukana. Pelejä kuitenkin vielä riittää ja näistä tilanteista täytyy osata nauttia – kovat jätkät erottuvat, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

 

– JJK on ottelusiirron takia vielä kohtaamatta ja loppukaudella taistellaan kolme kertaa heitä vastaan. Jyväskylässä on tehty muutaman vuoden ajan todella hyvää työtä nuoren joukkueen kanssa ja meno näyttää vain kiihtyvän. Mielestäni vastassa on kaksi hyvin samalla tavalla ajattelevaa seuraa ja joukkuetta. Minulla on valtava luotto omiini sekä kentällä, että katsomossa, Ojanen jatkaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta pois lauantain kamppailusta on Crispine Odula pelikieltonsa vuoksi. Henry Mäkäräinen palaa AC Kajaanista lainasopimuksen päätyttyä. Morten Gerster Peipinen pelaa toistaiseksi viimeisen ottelunsa Laivastonsinissä – hyökkäävän pelaajan sopimus päättyy 15.8. Alkukaudella OPS:n riveissä pelannut Alfred Mapoka on solminut määräaikaisen pelaajasopimuksen AC Oulun kanssa. Mapokan sopimus astuu voimaan, kun pelilupa-asiat ovat ratkenneet.

Seuraa heitä

Lassi Nurmos #16, AC Oulu

 

Rovaniemeltä kotiin palannut ”Lamo” on koko joukkueen tavoin nostanut tasoaan alkukauden jälkeen. Nopea ja pallovarma toppari on yksi Laivastonsinisten kulmakivistä.

 

Antto Hilska #15, JJK

 

Tampereelta kotoisin oleva vuonna 1993syntynyt hyökkääjä on iskenyt JJK:lle kuluvalla kaudella kuusi maalia. Todisti jo viime kaudella olevansa varteenotettava maalitykki, iskien 10 maalia viime kaudella Jyväskyläläisille.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko