Ennakko Edustus

AC Oulu saa sunnuntaina klo 18.30 alkavaan otteluun vastaansa KPV:n Kokkolasta.

Muutoksia ottelujärjestelyihin – lue huolella!

Vierasjoukkue KPV:n kausi on ollut lievästi kuvattuna tapahtumarikas. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta takaisin Ykköseen tippunut seura ei talven aikana pelaajamarkkinoilla turhia kainostellut – seura julkaisi tasaiseen tahtiin toinen toistaan kovempia pelaajahankintoja. Vihreäpaidat lähtivätkin kuluvaan Ykköseen kauteen ylivoimaisena suosikkina.

Joukkueen peli ei kuitenkaan alkukaudella ottanut sujuakseen ja lopulta 1. elokuuta kärsitty tappio Vaasan Palloseuralle oli viimeinen niitti silloisen päävalmentajan Jani Uotisen arkkuun. Seuran omistaja Matti Laitinen veti hihastaan melkoisen villin kortin sillä, vastoin kaikkia odotuksia, mies nimitti uudeksi päävalmentajaksi oululaisille hyvinkin tutun Miika Juntusen. Juntunen toi Kokkolaan itsensä lisäksi melkoisen mediasirkuksen, mutta varsin lyhyeksi jäänyt pesti kesti lopulta kymmenen päivää. Tässä ajassa joukkue ehti ottaa 4-0-voiton ja kärsiä 4-0-tappion. Vain luoja tietää mitä kaikkea tuossa kymmenessä päivässä ehti tapahtua, mutta lopputuloksena oli potkut – Juntusen seuraajaksi nimettiin KPV:n valmennusryhmässä jo pitkään vaikuttanut seuralegenda Niko Kalliokoski.

Kalliokosken aikana joukkueen työrauha on parantanut, mutta otteet ovat ailahdelleet. Välillä joukkue on murskannut vastustajansa suurinumeroisesti, mutta vastapainoksi se on kärsinyt niukkoja pistemenetyksiä. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjasta sijalta 7. ja pisteitä on kasassa 18. Kahden joukkoon kokkolalaisilla tuskin on enää asiaa, mutta myöskään tippuminen ei näytä uhkaavan, joten joukkueen rooliksi loppukaudella jäänee kiusata muita – toivottavasti ei AC Oulua.

Joukkueen riveistä oululaisittain esiin nousee yksi nimi ylitse muiden – OLS-kasvatti Jarkko Hurme on itseasiassa AC Oulun kauden 2009 nousijajoukkueesta viimeinen korkeimmilla sarjatasoilla esiintyvä pelaaja. 34-vuotiaan ”Jaken” jalat ja suu käyvät yhä entiseen tapaan – tämän komistuksen otteita seurataan Raatin lehtereillä taatusti suurennuslasin kanssa.

Kotijoukkue johtaa edelleen sarjaa ilman tappioita. Perässä niskaan hengittävät kuitenkin KTP ja FF Jaro, joten syksystä on tulossa hurja jännitysnäytelmä. Täytyy toki muistaa, että pelejä on vielä reilusti jäljellä ja paljon ehtii tapahtua.

Edellisellä kierroksella AC Oulu haki todellisen taisteluvoiton Vaasasta, kun se joutui Loorents Hertsin ulosajon myötä pelaamaan lähes koko toisen jakson vajaalla, Aila-myrskyn iskiessä vastaan. Joukkue selvitti tilanteen toisensa jälkeen uhrautuvalla ja hyvin organisoidulla puolustuspelillä.

Historia näiden kahden joukkueen välillä pitää sisällään upeita, tasaisia ja tunnerikkaita kohtaamisia – Ykkösessä on kohdattu 20 kertaa, joista seitsemän on päättynyt AC Oulun voittoon ja kahdeksan puolestaan KPV:n voittoon. Kuluvan kauden ensimmäinen taistelu päättyi Kokkolassa AC Oulu 1-0-voittoon. Tuolloin ottelun ainokaisesta vastasi 17-vuotias topparilupaus Miika Koskela.

Kommentit

– Hieno peli jälleen kerran tulossa. Kotikenttä, Raatin iltavalot ja sarjatilanne luovat hyvät asetelmat hienolle futisillalle. Täytyy edelleen muistaa, että me ollaan pelattu itsemme tähän tilanteeseen, että jokainen matsi on iso matsi. KPV:llä on heittää kentälle iso liuta laatupelaajia. Vaikka heidän kausi on ollut alisuorittamista, me tiedetään heidän vahvuudet – silti isoin juttu on keskittyä omaan tekemiseen ja siinä pienten yksityiskohtien hiomiseen. Fiilis voitokkaan Vaasan reissun jälkeen on tietysti hyvä ja se peli toivottavasti antoi meille itseluottamusta ja uskoa omaan juttuun, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pelikieltoa kärsivä Loorents Hertsi ja loukkaantumisesta kärsivä Sami Karjalainen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko