Ennakko Edustus

AC Oulu jatkaa otteluitaan Ykkösessä huomenna sunnuntaina, kun Raattiin saapuu vieraaksi Jippo Joensuusta. Kova kamppailu sarjapisteistä vihelletään käyntiin kello 18:30.

Pienellä budjetilla, mutta suurella sydämmellä operoiva Jippo löytyy sarjataulukosta vain pisteen päästä oululaisista. Taistelustaan ja periksiantamattomuudestaan tunnettu vierasjoukkue on ollut vuosien saatossa AC Oululle melkoinen peikko. Kuluvalla kaudella on pelattu vastakkain jo kahdesti – Raatin avausottelussa AC Oulu hallitsi, mutta joensuulaiset venyivät 1-1-tasapeliin. Joensuussa pelatussa ottelussa puolestaan kotijoukkue oli vahva, mutta AC Oulu onnistui karistamaan Jippo-peikon selästään nappaamalla tehokkaan ottelun päätteeksi 3-2-vierasvoiton.

Joensuulaisten riveistä löytyy Ykkösen konkareita – maalivahti Mikko Ikonen, kovaluinen toppari Tuomas Korpela ja ex-AC Oulu Tarmo Koivuranta pitävät jöötä joukkueessa. Jippo menetti elokuun siirtoikkunan aikana kenties terävimmän syömähampaansa FC Lahden liigariveihin, kun Ariel Ngueukam pakkasi laukkunsa. Tulivoimaa joensuulaisilta löytyy kuitenkin myös muusta joukkueesta, joten helppoa kotijoukkueella ei tule olemaan.

– Jippo pelaa suurella sydämmellä ja meidän täytyy vastata siihen. Heiltä löytyy hyviä yksilöitä, mutta joukkuepeli on aina ollut heidän valttinsa. Jippo-peikko on tarkoitus selättää huomenna lopullisesti, mutta koko joukkueen täytyy pystyä ehjään ysikymppiseen, AC Oulun käskyttäjä Juha Malinen painottaa.

AC Oulu kärsii pienistä kokoonpanohuolista, kun Janne Hietanen sovittaa vielä toista osaansa pelikiellosta. Lisäksi Lassi Nurmoksen saama vamma maajoukkueessa estää pelaamisen huomenna ja Matias Ojala kuntouttaa yhä nilkkaansa. Eetu Uusitalo pelaa loppukauden Tervareiden riveissä Kolmosessa, mutta kotijoukkue saa jalkeille nälkäisen ryhmän, jota täydennetään mahdollisti jopa OLS:n B-junioreilla, joille halutaan tarjota tärkeää kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

AC Oulu – Jippo
Raatin stadion
sunnuntaina 19.8.
18:30

Lue uusi ja mielenkiintoinen ACIAA-lehti TÄSTÄ>>

Tervetuloa!