Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa lauantaina Seinäjoella Ykköstä johtavan SJK:n. Kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti AC Oulu ja täyttä pistepottia lähdetään hakemaan myös tulevasta vierasottelusta. Sarjan ensimmäisen ja neljännen välinen ottelu pyörähtää käyntiin Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina kello 16.

Molemmilla joukkueilla on alla tappio omalla kotikentällään. Seinäjoen Jalkapallokerho hävisi viime lauantaina Ilvekselle lukemin 1-2 ja FC Viikingit haki tiistaina pisteet Raatin stadionilta numeroin 0-2. SJK:lle tappio oli kauden toinen ja AC Oululle kauden kolmas. Kaiken kaikkiaan seurat ovat kohdanneet Ykkösen otteluissa neljä kertaa: AC Oulu on voittanut kahdesti, SJK kerran ja viime elokuussa Seinäjoella päädyttiin 2-2-tasatulokseen. Kolme maalia iskenyt Daniel Caumo on keskinäisten otteluiden paras maalintekijä. AC Oulun Joonas Sohlo ja SJK:n Toni Lehtinen ovat maalanneet kahdesti lauantaisen vastustajan verkkoon.

Maalitilasto kertoo osaltaan Kerhon tulivoimasta: SJK on tehnyt Ykkösessä yhteensä 30 maalia, kun taas neljännen sijan jakavat AC Oulu (15) ja FC KooTeePee (13) ovat tehneet yhteensä 28 maalia. Kahdesta edellisestä kotiottelusta SJK on kerännyt kuitenkin vain yhden pisteen, joten täysin suvereenia voittomarssia ei Simo Valakarin valmentaman joukkueen taival ole ollut. Viime aikojen turbulenssista huolimatta SJK lienee edelleen suurin suosikki Ykkösen nousijaksi. Hieman vaikeamman jakson jälkeen Kerhon miehistö on täynnä voitonnälkää, mutta samaa voi taatusti sanoa myös oululaisryhmästä.

AC Oululla on ollut hankaluuksia maalinteossa, sillä viidessä viime pelissä vastustajan maaliverkko on pöllähtänyt ainoastaan kolme kertaa. Muun muassa Tashan Adeyinkalta (kaksi maalia) ja Joonas Sohlolta (yksi maali) odotetaan lisää onnistumisia kentän viimeisellä kolmanneksella. AC Oulun paras maalintekijä on keskikenttäpelaaja Matias Ojala neljällä osumallaan. Päävalmentaja Rauno Ojanen luottaa maalihanojen aukeamiseen lauantain ottelussa.

– Kyllä se viimeistely on viime peleissä tuottanut suurta tuskaa, mutta tiedän joukkueen ja hyökkääjien potentiaalin. Nyt täytyy kaivaa puserosta se viimeinen halu, jolla pallot runnotaan verkkoon – ”tappajameininki” on puuttunut. Puolustuspeli joutuu SJK:a vastaan taatusti todella lujille ja siinä täytyy olla nöyrä. Keskinäiset ottelumme ovat olleet laadukkaita vääntöjä ja pienet asiat tulevat ratkaisemaan myös lauantaina, Ojanen kertoo.

Seuraa heitä, SJK:
#14 Toni Lehtinen – Maalipörssin kärkinimi on iskenyt kahdeksan maalia tällä kaudella.
#25 Josu – Nopeajalkainen espanjalaistaituri pyörittää peliä keskialueella. Ykkösessä neljä maalia ja kuusi maalisyöttöä.

AC Oulun Daniel Owusu huilaa lauantain ottelun pelikiellon takia. Alkukaudesta loukkaantuneet Lassi Nurmos, Joni Mäkelä ja Sami Hyvärinen ovat edelleen sivussa. SJK:n pelaajista Aki Sipilä ja Luis Fernando ovat loukkaantuneina sivussa, muuten Kerho pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

SJK – AC Oulu
13.7. klo 16:00
Seinäjoen keskuskenttä

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko