Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa FF Jaron lauantaina Raatin stadionilla Ykkösen huippukamppailussa. Lisäksi tiedotettavana on pelaajauutisia. Kamerulainen keskikenttäpelaaja George Junior Tangko liittyy Laivastonsinisten riveihin. Petteri Pietolan ura AC Oulussa keskeytyy, kun mies siirtyy Yhdysvaltain yliopistosarjaan.

AC Oulu ja FF Jaro kohtaavat tällä kaudella toistamiseen. Ensimmäinen ottelu Pietarsaaressa päättyi 1-1 tasatulokseen. Sarjataulukosta kolmanneksi viimeisenä löytyvä Jaro on alisuorittanut tällä kaudella pahasti. Alisuorituksen vuoksi seura reagoi, ja irtisanoi valmentaja Kristian Heamesin heinäkuun alkupuolella.

Viime kierroksella AC Oulu pelasi kotona 2-2 tasapelin Honkaa vastaan. Ottelu oli kaksijakoinen. Puolustuspäässä tehtiin virheitä, mutta onnistumisia tuli hyökkäyspäässä. Jaro kohtasi viime kierroksella Hakan Valkeakoskella. Tuloksena maaliton tasapelin.

– Meidän täytyy olla Jaroa vastaan joukkueena parempi. Heillä on joukkueessa paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Jaron paidassa Veikkausliigaa, joten kokemusta ja rutiinia löytyy. Pieniä muutoksia tulee tiistain otteluun verrattuna. Puolustuksellisia juttuja on käyty nyt läpi, ja virheistä opittu. Jaro on ollut meille vaikea vastustaja, mutta kotivoittoa lähdetään hakemaan, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

George Junior Tangko sisään – Petteri Pietola ulos

AC Oulun on solminut uuden pelaajasopimuksen kamerunilaisen 18-vuotiaan keskikenttäpelaaja George Junior Tangkon kanssa. Sopimus on tehty ensin kauden 2017 loppuun, jonka jälkeen seuralla on mieheen kahden vuoden optio. 

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen näkee miehessä potentiaalia.

– Juniorin paras pelipaikka on keskikentän keskustassa tai pohjalla. Hän on näyttänyt treeneissä sellaisia otteita, että hänet tullaan varmasti näkemään kentällä tämän kauden aikana. 

Samalla oven avauksella AC Oulun jättää hyökkääjä Petteri Pietola, joka siirtyy opiskelemaan University of Notrhwestern Ohioon. Pietola pääsee stipendin avulla keskittymään täysillä opintoihin sekä jalkapallouraan, jota on tarkoitus jatkaa yliopistosarjassa.

– Tavoitteena on päästä joukkueen kanssa yliopistosarjojen lopputurnaukseen, sekä tehdä paljon maaleja. Lopputurnauksesta on mahdollisuus päästä mukaan esimerkiksi MLS-draftiin. Joten yliopistosarjan kautta on hyvä mahdollisuus päästä eteenpäin uralla, kertoo Pietola.

AC Oulu haluaa kiittää Petteri Pietolaa yhteisistä vuosista, ja toivottaa hänelle hyvää matkaa Yhdysvaltoihin! Samalla AC Oulu tiedottaa että Ilves-laina Aleksis Lehtonen pelaa lauantaina viimeisen ottelun Laivastonsinisissä. Miehen ura Oulussa ei ollut kovin pitkä, mutta AC Oulu kiittää myös Aleksista näistä muutamista lainaotteluista!

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat pelikieltoa kärsivä Markus Heikkinen sekä loukkaantuneena oleva David Ramadingaye. Paluun kokoonpanoon tekee pelikieltonsa kärsinyt Matias Lindfors.