Ennakko Edustus

AC Oulu avaa kotiottelukautensa tulevana sunnuntaina, kun Helsingin IFK matkustaa mittaamaan laivastonsinisten iskukyvyn. Äitienpäivän kunniaksi AC Oulu tarjoaa kaikille äideille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun, joka vihelletään käyntiin klo 16:00.

AC Oulun kauden ensimmäisestä kotipelistä sunnuntaina voi odottaa tasaista vääntöä. AC Oulun verkkoon ei ole alkukaudella tehty vielä yhtään maalia, ja vastustajaa, Helsingin IFK:ta, pidetään hyvin puolustavana joukkueena, jota on vaikea voittaa. Helsinkiläiset antoivatkin kovan näytön iskukyvystään edellisessä ottelussaan, jossa se voitti sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Ilveksen 2–0.

Puolustukset kunnossa

– Meidän täytyy pelata omaa peliä ja hyökätä monipuolisesti, että HIFK:n vahva puolustus saadaan murtumaan”, AC Oulun kapteeni Pekka Räisänen painottaa.

Räisänen povaa ottelusta tasaista ja kiihkeää.

– Molemmat joukkueet puolustavat hyvin, joten voitto tulee olemaan pienestä kiinni niin kuin kaikki pelit Ykkösessä nykyään.

HIFK nousi parin vuoden tauon jälkeen takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, josta alkukauden saldoksi on kertynyt voitto ja tappio. Räisänen pitää helsinkiläisiä viime kaudesta merkittävästi kehittyneenä joukkueena, jolla on kasassa tasainen ja vahva ryhmä, jota ei pidä aliarvioida.

– Pidän melkein varmana asiana, että he pysyvät Ykkösessä tällä kaudella, Räisänen ennustaa.

Viimeistely kuntoon

Talvikauden harjoituspeleissä AC Oulun maaliverkot soivat usein, mutta alkukausi on osoittanut tilanteen korjaantuneen. Puolustuspelaaminen on toiminut ja maaleja AC Oulun verkkoon ei ole tehty vielä yhtäkään.

– Olemme selvästi saaneet oman maalin varjelumme toimimaan oikeaan aikaan, Räisänen kertoo.

AC Oulu haastoi edellispelissään valkeakoskelaisen FC Hakan. Ottelu päättyi 0–0, vaikka oululaisilla olikin hyvät mahdollisuudet saada mukaansa kaikki kolme pistettä. Viimeistelyä pitääkin Räisäsen mukaan parantaa roimasti, että voitto helsinkiläisjoukkueesta irtoaa.

– Maalipaikoista pitää saada sisään tehokkaammin. Ei näitä otteluja muuten voiteta, Räisänen lataa.

Tilanteiden hyödyntäminen tuleekin olemaan avainasemessa: kumpi joukkue viimeistelee paikoistaan paremmin, se tulee juhlimaan voittoa Raatin stadionilla.

HIFK:n miehistöstä Räisänen nostaa esiin hieman tuntemattomamman keskikenttäpelaajan Jukka Halmeen, joka on ollut vaarallinen kauden avausotteluissa. YouTubesta kikkavideoillaan tutuksi tullut Lassi Hurskainen on myös mielenkiintoinen pelaaja maalinsuulla. 

Myös HIFK:n äänekkäät kannattajat ja äitienpäivä tuovat otteluun erityisen lisämausteen.

– Äitien pääsy ilmaiseksi otteluun antaa pojille toivottavasti vielä yhden vaihteen lisää, Räisänen toivoo.

Joel Holma

Ottelutapahtuma kehittyy 

AC Oulu on kehittänyt ottelutapahtumaansa yhä parempaan suuntaan ja muutoksia on tehty yhteisvoimin.

– Myyntipisteitä on pyritty saada toimivimmiksi, videotaulun käyttö paranee ja yleiseen viihtyvyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Uskon, että moni katsoja ilahtuu ainakin aurinkokatsomoon kävellessään. Hommia Raatissa ja toimistolla on paiskittu yötä päivää kaksi viikkoa ja aivan kaikki uudistukset eivät ehdi avausotteluun, mutta palautetta otetaan toki vastaan – tiedämme mitä voimme tehdä jatkossa yhä paremmin. Haluan kiittää meidän talkooihmisiä, jotka tekevät valtavan määrän vapaaehtoistyötä seuran hyväksi – tänään joukkue oli auttamassa, kun pesimme kaikki pääkatsomon kuppi-istuimet. AC Oulu merkitsee monelle paljon ja toivomme kotiotteluihin paljon yleisöä, AC Oulun ottelutapahtumista vastaava Juho ”Äffä” Meriläinen sanoo.

AC Oulu – HIFK
sunnuntaina 11.5. klo 16:00
Raatin stadionilla

Tervetuloa!

KATSO 8 EURON LIVESTREAM-LÄHETYS TÄSTÄ LINKISTÄ>> 

Lue ACIAA-lehti tästä>>

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko