Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa äitienpäivänä metsästämään kolmea sarjapistettä Joensuun keskuskentälle. Oululaisvieraita ottelussa isännöi kotijoukkue Jippo. Ykkösen ottelu käynnistyy klo 18:30.

Jippoa on jo usean vuoden ajan veikattu toimittaja- ja ammattilaispiireissä varmaksi putoajaksi, mutta niin vain joensuulaiset pelaavat tänäkin vuonna Ykkösessä. Taisteleva, kurinalainen ja suurella sydämmellä pelaava joukkue ei päästä yhdessäkään ottelussa ketään helpolla. AC Oulu ja Jippo ovat kohdanneet vuosien saatossa 12 kertaa virallisissa merkeissä. AC Oulu on voittanut kamppailuista viisi ja Jippo neljä. Joensuulaiset ovatkin olleet oululaisille todella vaikea suupala, eikä huomisesta ottelusta ole lupa odottaa yhtään helpompaa.

Molemmat joukkueet hakevat kauden avausvoittoaan. AC Oulu avasi pistetilinsä Helatorstain kotiottelussa FC KooTeePeetä vastaan värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3-tasurilla. Jippo on puolestaan kokenut kaksi niukkaa 0-1-tappiota, toisen FC KooTeePeelle ja toisen PK-35 Vantaalle. Kummasin leirissä toivotaan taatusti täyttä pistepottia ja keväisellä keskuskentällä täytyy olla valmis antamaan kaikkensa joukkueen eteen.

– Vaikka viime vuonna karistimme Jippo-peikkoa hieman harteiltamme, he ovat olleet aina meille älyttömän vaikea vastustaja. He eivät retostele ylimääräisellä hömpötyksellä, vaan tulevat täysillä päälle, iholle ja ihon alle jos tarve vaatii. Meidän täytyy aloittaa ottelu paljon paremmin, kuin torstaina ja sitä kautta päästä käyttämään meidän parhaita aseita eli taitoa ja vikkeliä jalkoja, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Puolustamisen täytyy olla uhrautuvaa ja yhteinen asia, joka käännetään nopeasti hyväksi ja tehokkaaksi hyökkäyspelaamiseksi, Ojanen lopettaa.

Jarmo Korhosen valmentaman Jipon riveistä löytyy oululaisjoukkueelle tuttuja kasvoja Tarmo ”Tare” Koivurannan ja Johannes ”Josa” Monosen muodossa. Koivuranta kantoi AC Oulun paitaa kaudella 2007 ja Mononen kaudella 2011.

Jippo – AC Oulu
Sunnuntaina 12.5. klo 18:30
Joensuun keskuskentällä