Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa #KiitosHietsu-kotiavauksessa viime kaudella Veikkausliigasta tippuneen FF Jaron.

8 pelikautta, 224 virallista ottelua, 19802 minuuttia, 22 maalia, lukemattomia syöttöjä ja upeita katkoja. Siinä lyhyesti tilastoituna ja kerrottuna Janne Hietasen ura Laivastonsinisissä. Kauden kotiavaus Jaroa vastaan on siis samalla #KiitosHietsu-ottelu, jossa AC Oulu kunnioittaa seuralegenda Hietasen uraa. AC Oulu on tehnyt hänestä myös viisi minuuttisen #KiitosHietsu-tribuuttivideon, joka julkaistaan ennen ottelua. Tätä varten katsojia suositellaan tulemaan ajoissa paikalle ja samalla kunnioittamaan Janne Hietasen uraa. Videon taustalla tullaan kuulemaan laivastonsinisellä teemalla tehty kappale Navy Blue, jonka on tehnyt Groupie High School.

Janne Hietasen peliuran lisäksi ottelussa muistetaan AC Oulun perustajajäsentä, suurta oululaista urheiluvaikuttaja Seppo Rounajaa, joka siirtyi vihreämmille pelikentille 30. maaliskuuta. AC Oulu haluaa kunnioittaa Sepon muistoa minuutin hiljaisella hetkellä ennen ottelun alkua. 

Itse otteluun. AC Oulu ja FF Jaro kohtasivat maaliskuussa Suomen Cupin ottelussa Heinäpään hallissa. Tuolloin vierasjoukkue Jaro oli selvästi parempi maalein 0-3. Tuolloin Laivastonsinisten riveistä puuttuivat vielä mm. David Ramadingaye ja brasilialaiskolmikko Jair, Gilberto ja Gabriel Braga. Joten keskiviikon otteluun lähdetään aivan uusista lähtökohdista. Lisäksi oululaisten riveissä voidaan aistia aitoa revanssi-henkeä tappiollisen cup-pelin jälkeen. 

AC Oulun kauden alku ei ole ollut mairitteleva. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta on kasassa vasta yksi piste. Ensimmäinen vierasottelu Kauniaisissa GrIFK:iä vastaan päättyi surulliseen 1-0 häviöön. Viime perjantaina Laivastonsiniset nappasivat Kotkasta FC KTP:n vieraana vieraspisteen, mukaan tuloksella 1-1. Maaleilla ei ole siis juhlittu, mutta jos jotakin positiivista haetaan, niin puolustuspää on pitänyt. 

FF Jaro on pelannut tällä kaudella vasta yhden ottelun. Perjantaina Pietarsaaressa pelattu ottelu Turun Palloseuraa vastaan päättyi tasatulokseen 1-1. Pietarsaarelaisten ainokaisen ottelussa iski monipuolinen laitapelaaja Walter Moore. Keskiviikon huippuottelussa Jaron riveistä kannattaa bongata myös päävalmentaja Alexei Eremenkon poika Sergei Eremenko sekä nopea laitakiitäjä Seth Paintsil

Kommentit

– Joukkueessa on ollut hyvät fiilikset KTP-ottelun jälkeen. Tietysti kauden ensimmäinen kotipeli nostattaa fiiliksiä entisestään. Cup-ottelussa ei oltu samalla tasolla Jaron kanssa, joten siitä pelistä on jäänyt revanssihenkeä tulevaan otteluun, kiteyttää AC Oulun puolustaja Iiro Vandell

 

– Tulevan pelin käsikirjoitusta on vaikea vielä kertoa. Siihen miten joukkueet tulevassa kamppailussa pelaavat, vaikuttaa varmasti eniten stadionin nurmen kunto. Syitä siihen miksi me voitamme Jaron on hyvä ja tiivis puolustus sekä meidän yllätykselliset hyökkäyspään pelaajat. Meidän on vain käytettävä maalipaikat hyvin hyödyksi. Tiedämme Jaron vahvuudet ja heidän taitavat yksilönsä, mutta ottelussa on vain yksi ja ainoa tavoite eli voitto, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanotilanne on muuten hyvä, mutta kaksi konkaria puuttuu riveistä. Harjoituskaudella loukkaantunut Antti Peura kuntouttaa itseään sekä Kotkassa viime perjantaina loukkaantunut Markus Heikkinen on myös sairastuvalla. Vamman vakavuudesta ei ole vielä varmuutta. 

Seuraa heitä

David ”Dave” Ramadingaye teki KTP-ottelussa AC Oulun kauden avausmaalin ja lisäksi hän on alkanut ottamaan keskikentällä sitä johtavaa roolia, mitä häneltä vaaditaankin. Kannattaa laittaa muistiinpanoihin myös Aristote ”Totti” Mboma, joka on isokokoinen ja vahva hyökkäyspään pelaaja. Laidalla viihtyvän brasilialaispelaaja Gilberton liikkeitä kannattaa seurata myös erityisellä mielenkiinnolla.