Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjakauden alkua huomenna lauantaina Iisalmessa. Vastaan asettuu Kakkosen pohjoislohkossa pelaava PK-37.

PK-37:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne on oululaisjoukkueelle tuttu mies – ”Diego” pelasi AC Oulussa kaksi pelikautta vuosina 2010 ja 2011. Joukkueet kohtasivat kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa tammikuussa Oulun Arina Areenalla. Kotijoukkue AC Oulu vei tuon ottelun nimiinsä lukemin 6-2.

Lähes päivälleen kolme kuukautta myöhemmin on tilanteet joukkueissa kuitenkin muuttuneet ja omaa pelitapaa on harjoiteltu kymmeniä tunteja. Nyt on aika pyyhkiä viimeisetkin unihiekat silmistä ennen pitkää sarjarupeamaa.

– Kyllä puolustuspelaaminen ja sen kurinalainen noudattaminen täydet 90+ minuuttia on huomenna meidän pääteema. Hyökkääminen tulee tämän jälkeen kuin itsestään – puolustuspelaamisella tarkoitan nimenomaan koko joukkueen puolustamista, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pohjustaa.

AC Oulun terveystilanne on hyvä. Sairastupa on tällä hetkellä tyhjä.

Arttu Hinkula on palaamassa pitkän kuumejakson ja katkonaisen talven jälkeen takaisin, mutta pelikuntoon pääseminen vie toki hetken. Muuten kaikkia pelaajat ovat käytössä, Ojanen kommentoi.

Ojasen suojatit testaavat ottelussa brasialaistoppari Andre Silvaa.

– Meille tuli mahdollisuus testata häntä tässä vaiheessa, joten päätimme käyttää sen hyväksi. Hän on erittäin raamikas ja vahva kaveri. Päätökset hänen osaltaan tehdään nopealla aikataululla – katsotaan huomenna mihin kaveri pystyy, Ojanen kertoo.

AC Oulun harjoituksissa on kahden viikon ajan nähty myös tuttu kasvo – kaksi edellistä kautta laivastonsinisten kapteenina toiminut Jani Kauppila on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen.

– Jani on ollut harjoituksissa, mutta tilanne hänen kanssaan katsotaan kaikessa rauhassa läpi. Esimerkiksi huomenna hän ei ole pelissä mukana opiskelujen vuoksi, Ojanen päättää.

AC Oulun sopimuspelaaja Arttu Siira pelaa tulevan kauden lainapestillä Kakkosen FC YPa:ssa. Eilen 20 vuotta täyttänyt ”Ape” hakee Ylivieskasta suurta roolia.

PK-37 – AC Oulu
Klo 12:00
@Iisalmi